0 : 4
  • 86'
    Julio Pleguezuelo
    0 : 5

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag 21 mei de thuiswedstrijd tegen FC Twente verloren. In het Mandemakers Stadion werd het 0-5 voor de bezoekers. Na de wedstrijd werd afscheid genomen van clubicoon Hans Mulder, die aan het eind van het seizoen de club zal verlaten.

Achterstand

In een zonovergoten Mandemakers Stadion werd er afgetrapt voor de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Twente. Na acht minuten moest Etienne Vaessen voor het eerst optreden. De Waalwijkse keeper wist een hard, laag schot uit de onderhoek te tikken. Niet veel later kwam de doelman wederom in actie, maar ditmaal werd de rebound binnengewerkt door Gijs Smal. Na een periode van weinig gevaar aan beide kanten kwamen de Tukkers twee keer in korte tijd met veel dreiging in het zestienmetergebied van RKC Waalwijk. Deze kansen konden echter niet worden omgezet tot doelpunten. Hierna probeerde de Geelblauwen meer initiatief te nemen en kwamen ze voor de goal van Lars Unnerstall. Bij de laatste pass ging het steeds net mis, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Vijf minuten later scoorden de bezoekers wel toen Manred Ugalde de 0-2 binnen tikte.Vlak voor rust ontstonden er nog drie grote mogelijkheden. De eerste was voor Michiel Kramer, die de bal niet helemaal goed kon raken. Zijn inzet werd gevangen door Unnerstall. Ook FC Twente werd nog gevaarlijk van dichtbij, maar Vaessen wist de kopbal te keren. De allerlaatste kans kwam via het hoofd van Juriën Gaari die van dichtbij hard kon koppen, maar Unnerstall stond wederom op de goede plek om een Waalwijkse treffer dwars te bomen. De ruststand bedroeg daarom 0-2.

Nederlaag

Joseph Oosting besloot om in de rust te wisselen. Florian Jozefzoon en Zakaria Bakkali bleven achter in de kleedkamer, terwijl Mats Seuntjens en Julen Lobeten het veld betraden. De Waalwijkers begonnen frivool aan de tweede helft met een leuke combinatie op het middenveld met de nét ingevallen Lobete. Desalniettemin werd de 0-3 al snel tegen de touwen gewerkt door Ramiz Zerrouki. Hierop volgde de derde wissel aan de kant van RKC Waalwijk, Saïd Bakari kwam erin voor Julian Lelieveld. Ook FC Twente wisselde vervolgens, Michel Vlap moest het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Sem Steijn. Na deze wissels lukte het beide teams niet om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Steijn kreeg wel nog een bal teruggelegd van Vaclav Cerny, waarna hij de trekker overhaalde. Zijn poging werd gekraakt. In de 72ste minuut was het moment van Hans Mulder. De clubicoon mocht het veld betreden in de plaats van Pelle Clement. Snel na deze wissel werd helaas de 0-4 binnengeschoten door aanvoerder Michal Sadilek. In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook Kevin Felida nog speelminuten van Oosting en werd het zelfs 0-5 door een doelpunt van Julio Pleguezuelo. Hiermee was ook de einstand bepaald.