RKC Waalwijk ontvangt ADO Den Haag in achtste finale TOTO KNVB Beker

Morgenavond, dinsdag 18 januari, speelt RKC Waalwijk tegen ADO Den Haag in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Om 18:45 uur wordt er afgetrapt in het Mandemakers Stadion. Na de eerdere overwinningen op Willem II en Harkemase Boys in de beker wil RKC ook ADO Den Haag graag aan dat rijtje toevoegen en doorstoten naar de kwartfinale.

RKC Waalwijk

Ons RKC is afgelopen zaterdag 2022 goed gestart met drie punten in Deventer. Finn Stokkers en Michiel Kramer zorgden met hun doelpunten voor een 0-2 overwinning. Drie dagen later staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur, ADO Den Haag is de tegenstander. In de eerdere rondes van de TOTO KNVB Beker werd er met 3-0 gewonnen van Willem II en werd er in het noorden van het land met 0-5 gewonnen van Harkemase Boys. RKC zal tegen ADO bovendien, net als in de twee eerdere bekerduels, spelen in het speciale bekertenue!

ADO Den Haag

De Hagenezen verkeren in goede doen. Over alle competities wisten ze de laatste negen wedstrijden allemaal te winnen. In de eerdere rondes van het bekertoernooi rekende de club uit de Hofstad af met Sparta Nijkerk (0-2) en VV Gemert (4-2). Tegelijkertijd staat de ploeg van oud-bekende Ruud Brood op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. RKC treft dus een ploeg in vorm.

Balans

Over alle competities troffen de beide ploegen elkaar 31 keer eerder. Elf keer wist RKC te winnen, nog eens elf keer werden de punten gedeeld en negen keer was ADO Den Haag te sterk. In het bekertoernooi kwamen de teams elkaar één keer eerder tegen. In de 2e ronde van het bekertoernooi van het seizoen 2002/2003 wist ADO na verlenging met 2-1 te winnen.

In de voorgaande ronde schakelde RKC Harkemase Boys uit. Bekijk hier de samenvatting nog eens terug!

Arbitrage

De wedstrijd staat dinsdagavond onder leiding van Martin van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door de heren Beijer en Koopman. De heer Vos is vierde official. Er is geen VAR aanwezig bij dit duel.

Live

RKC Waalwijk - ADO Den Haag is dinsdagavond live te volgen via ESPN 2! De wedstrijd is bovendien ook te beleven via ons Twitter-verslag. Daarnaast zal Langstraat FM (106.8) zoals altijd het duel live verslaan.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Eindstand is 2-1, 3-1 of 4-1x 5,20

Speel bewust 18+