RKC Waalwijk ontvangt FC Emmen in het Mandemakers Stadion

Na de doordeweekse speelronde staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Joseph Oosting krijgt FC Emmen op bezoek. Om 18.45 uur zal er worden afgetrapt in Waalwijk. De Emmenaren zijn op dit moment terug te vinden op de vijftiende plaats met vijftien punten.

RKC Waalwijk

Na een weekend zonder wedstrijd speelde RKC Waalwijk op dinsdagavond een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta. In de eerste helft stonden beide defensies sterk te spelen, waardoor er nauwelijks grote kansen waren. Vlak voor rust moest Etienne Vaessen zich nog laten zien door een knappe redding te verrichten op een lage harde poging van Sparta. Na de rust kwamen er meer kansen en lieten de Waalwijkers zich nadrukkelijker zien. Zo zorgde de teruggekeerde Ilias Bel Hassani voor vreugde in het uitvak door de bal tegen de Spartaanse touwen te schieten. Echter was de vlag al omhoog gegaan voor buitenspel en ging het feest niet door. Ook Sparta scoorde in de tweede helft, maar net als bij het Waalwijkse doelpunt ging de vlag wederom omhoog. In de slotfase van de wedstrijd bleven de Geelblauwen gevaarlijk, maar lukte het niet om een doelpunt te maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee werd begonnen, 0-0.

FC Emmen

Op dit moment staat FC Emmen één plek boven de gevarenzone. Door het verrassende resultaat tijdens de doordeweekse speelronde wist de ploeg van Dick Lukkien zich een plaats omhoog te werken. De Emmenaren speelde net als RKC Waalwijk op dinsdagavond. Op De Oude Meerdijk was PSV de tegenstander. In de eerste helft wist FC Emmen in de 24ste minuut op voorsprong te komen, waarna er kansen kwamen voor de Eindhovenaren. Vlak voor rust kwam zagen de Emmenaren dat scheidsrechter Jeroen Manschot de rode kaart toonde aan Mauro Junior na een harde overtreding. Hierna is FC Emmen niet meer in gevaar gekomen en werden er drie belangrijke punten ontvangen. Na de charge van Mauro Junior op Rui Mendes moest de laatstgenoemde het veld verlaten per brancard. Mendes zal niet kunnen meespelen in de wedstrijd aankomende zaterdag tegen RKC Waalwijk. Wél kan Lukkien beschikken over Oussama Darfalou, die speelgerechtigd is verklaard.

Balans

In de Eredivisie en Eerste Divisie troffen RKC Waalwijk en FC Emmen elkaar 24 keer. De clubs houden elkaar in evenwicht door beide negen keer van elkaar te winnen. Verder werd er zes keer gelijk gespeeld. De laatste editie in het Mandemakers Stadion werd met 1-0 gewonnen door de Geelblauwen.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdagavond zal onder leiding staan van Robin Hensgens. Hij wordt geassisteerd door de heren Schaap & Beijer. Vierde official is de heer Puts. De heren Nagtegaal en Westhof zijn VAR & AVAR.

Live

RKC Waalwijk - FC Emmen is live te zien op ESPN 2! Verder kan de wedstrijd worden gevolgd via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) en het live Twitter-verslag dat wij verzorgen.