RKC Waalwijk ontvangt koploper PSV in laatste thuiswedstrijd van 2021

RKC Waalwijk speelt morgen, zondag 19 december, thuis tegen PSV (16.45 uur). In de laatste thuiswedstrijd van het jaar wacht dus een duel tegen de huidig koploper van de Eredivisie.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen hadden afgelopen woensdag een goede generale richting het treffen met PSV. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker werd er op bezoek bij Harkemase Boys met 0-5 gewonnen, waardoor de Geelblauwen zich hebben gemeld in de achtste finales. Kijkend naar de laatste competitiewedstrijd verloor RKC op bezoek bij FC Twente. Na vijf minuten stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord, maar bracht Jens Odgaard zijn ploeg terug in de wedstrijd. Helaas bleef het 2-1 en daarmee de eindstand.

RKC moet het tegen PSV in ieder geval doen zonder Shawn Adewoye en Sebbe Augustijns. Waar Adewoye zijn laatste duel schorsing uitzit tegen PSV, raakte Augustijns in het bekerduel tegen Harkemase Boys zwaar geblesseerd. De Geelblauwen zullen de middenvelder daardoor enkele maanden moeten missen.

PSV

Ook de Eindhovenaren deden in de beker wat ze moesten doen, in eigen huis werd er namelijk met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Zowel PSV als RKC zitten vanavond dus in de koker bij de loting voor de achtste finales. Daarmee gaat het PSV voor de wind, gezien ook de koppositie in de Eredivisie. De ploeg van trainer Roger Schmidt won door een laat doelpunt van aanvaller Vinícius met 2-1 van N.E.C. en profiteerde daarmee optimaal van het puntverlies van zowel Ajax als Feyenoord. PSV zal de koppositie zondagmiddag dan ook ten koste van alles willen behouden tegen ons RKC, om zo in ieder geval de kans op Herbstmeister te vergroten.

Balans

RKC Waalwijk en PSV treffen elkaar zondag voor de vijftigste keer op Eredivisieniveau. De laatste overwinning op de Eindhovenaren in van 2 februari 2014, toen het door twee goals van Evander Sno 2-0 werd. Waar RKC tussen 2011 en 2014 alledrie haar thuiswedstrijden won (2-1, 3-2 & 2-0), vertrok PSV de afgelopen twee seizoenen met drie punten uit Waalwijk (1-3 en 1-4).

Arbitrage

De wedstrijd van zondagmiddag staat onder leiding van Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Kleinjan & Bodde. Vierde official is de heer Hensgens. Vanuit Zeist zullen zij worden bijgestaan door VAR en AVAR Ruperti en Brondijk.

Live

RKC Waalwijk – PSV is vanmiddag live te volgen via ESPN 1! De wedstrijd is bovendien ook te beleven via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Daarnaast zal Langstraat FM (106.8) zoals altijd het duel live verslaan.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

RKC Waalwijk op voorsprong na exact 30 minutenx 7.50

Speel bewust 18+