RKC Waalwijk ontvangt opnieuw boete na afsteken vuurwerk en treft maatregelen

RKC Waalwijk heeft naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op 12 maart 2022 opnieuw een geldboete opgelegd gekregen van de aanklager Betaald Voetbal, wegens het afsteken van vuurwerk op de tribunes.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''Door het afsteken van vuurwerk hebben we als club opnieuw een boete ontvangen van €7.500,-. Dit is voor ons als RKC Waalwijk ontzettend veel geld dat wij beter kunnen besteden. We zijn blij met de goede sfeer in en om het Mandemakers Stadion tijdens thuiswedstrijden, maar het afsteken van vuurwerk hoort daar absoluut niet bij. Je benadeelt de club op deze manier namelijk ernstig. Om in de toekomst daders beter te kunnen herkennen en eventuele boetes en schades te kunnen verhalen, gaat RKC Waalwijk daarom komende zomer nieuwe en geavanceerde camera’s met gezichtsherkenning plaatsen. Laten we volgend seizoen de sfeer in het Mandemakers Stadion op een positieve manier blijven vergroten, zonder het afsteken van vuurwerk.''

Veldloper PEC Zwolle

RKC Waalwijk heeft bovendien kennisgenomen van de ophef die is ontstaan naar aanleiding van de veldloper tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Onlangs heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de jongen in kwestie, zijn ouders en RKC en is er gezamenlijk tot een oplossing gekomen. De straf van een stadionverbod en de boete van €20.000,- voor het onrechtmatig betreden van het veld zijn zo hoog, omdat het gras in het Mandemakers Stadion heilig is.