RKC Waalwijk op bezoek in ongeslagen Grolsch Veste

De Geelblauwen reizen af naar Enschede! Na het verlies in eigen huis tegen koploper Ajax, staat er weer een pittige wedstrijd op de planning. In De Grolsch Veste zal RKC Waalwijk het op zondag 30 oktober (14:30) opnemen tegen FC Twente. De Tukkers hebben vorig weekend met de last-minute overwinning op SC Cambuur weer aansluiting bij de top vijf gevonden.

RKC Waalwijk

In het Mandemakers Stadion speelde RKC Waalwijk een sterke eerste helft tegen regerend landskampioen Ajax. De Geelblauwen wisten de Amsterdammers verdedigend af te stoppen en met snelle counters veel dreiging te creëren. Pelle Clement scoorde tegen zijn voormalige club en zo was de ruststand 1-1. In de tweede helft waren het uitblinkers Berghuis en Brobbey die de wedstrijd omdraaiden voor Ajax. RKC Waalwijk bevindt zich na elf speelrondes daardoor op een negende plaats met veertien punten. RKC zal het zondag helaas sowieso zonder Yassin Oukili moeten doen. Hij is wegens te veel gele kaarten geschorst.

FC Twente

FC Twente staat na de uitoverwinning op SC Cambuur op een zeer verdienstelijke vijfde plaats. Pas ver in de blessuretijd was het Ricky van Wolfswinkel die de Tukkers redde van een gelijkspel door een penalty binnen te schieten. Het seizoen van FC Twente is sowieso erg goed. Thuis werd al van PSV gewonnen en uit bij AZ wist de ploeg uit Overijssel gelijk te spelen. Door verliespartijen tegen FC Volendam, sc Heerenveen en Feyenoord verloren de Tukkers de top vijf even uit zicht, maar FC Twente zit nu weer stevig in het zadel. De Grolsch Veste begint bovendien langzaam maar zeker een onneembare vesting te worden, FC Twente wist tot nu toe namelijk al haar thuiswedstrijden te winnen.

Balans

Al 26 keer werd de wedstrijd FC Twente - RKC Waalwijk op Eredivisie niveau gespeeld en drie keer wisten de Geelblauwen te winnen. Acht keer werd er één punt mee terug genomen naar Waalwijk en de overige duels werden winnend afgesloten door de Tukkers. In seizoen 20/21 wist RKC Waalwijk daarentegen met 0-2 te winnen in Enschede.

Arbitrage

Scheidsrechter Rob Dieperink neemt zondag de leiding over de wedstrijd en zal geassisteerd worden door de heren Ketting en Osseweijer. De vierde official is de heer Hensgens. VAR en AVAR zijn de heren Lindhout en Kempinga.

Live

Bekijk de wedstrijd FC Twente - RKC Waalwijk live op ESPN 1! Zoals altijd zal er op Twitter live verslag gegeven worden en kan er ook geluisterd worden naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8).