RKC Waalwijk opent 2023 thuis tegen sc Heerenveen

Met het WK achter de rug is het eindelijk weer tijd voor Eredivisievoetbal. RKC Waalwijk zal de tweede seizoenshelft op zaterdag 7 januari (16.30 uur) aftrappen met een thuisduel tegen sc Heerenveen. Na de mooie overwinning op AZ en het verlies tegen NEC, zijn ditmaal de Friezen de tegenstander.

RKC Waalwijk

De eerste seizoenshelft werd niet afgesloten zoals gehoopt. Wat als een sprookje begon toen Dario van den Buijs in de vierde minuut de penalty namens de Geelblauwen benutte, eindigde uiteindelijk in een nachtmerrie. RKC Waalwijk hield lang stand ondanks de vroege rode kaart van Iliass Bel Hassani, maar de Nijmegenaren waren toch te sterk. Vroeg in de tweede helft kwam NEC op voorsprong en in de slotfase liep deze uit tot grote marges. 

In de winterstop wist RKC Waalwijk twee nieuwe versterkingen bij de selectie te voegen. Het jonge, Belgische talent Chris Lokesa maakte de overstap vanuit het belofteteam van RSC Anderlecht en tekende een contract tot medio 2026. Mats Seuntjens was de tweede aanwinst voor de Waalwijkers, nadat hij eerder dit seizoen voor Fortuna Sittard in actie kwam. Als klap op de vuurpijl besloot coach Joseph Oosting zijn contract tot medio 2025 te verlengen.

sc Heerenveen

Na veertien speelrondes bevindt sc Heerenveen zich op de achtste plek op de ranglijst, waar zij nog volle bak mee doen voor Europees voetbal. De Friezen, onder leiding van Kees van Wonderen, wisten 2022 met twee overwinning af te sluiten. Uit bij Excelsior werd er met 0-1 gewonnen en een week later werd ook de Friese derby gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion werd SC Cambuur met 2-1 verslagen door een late treffer van oud-RKC'er Anas Tahiri.

Doelman Andries Noppert maakte in de winterstop zijn debuut voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal gaf de keeper 2,03m lange keeper een vaste plek onder de lat op het WK in Qatar.  

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij floot begin dit seizoen RKC Waalwijk - Feyenoord. De heren Inia en Ketting zullen hem assisteren als grensrechters. De vierde official is de heer Nagtegaal. VAR & AVAR zijn de heren Gözöbüyük en Nanninga.

Live

RKC Waalwijk - sc Heerenveen is live te volgen op ESPN 2! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kan er geluisterd worden naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8).