• 90'
    Ivo Pinto
  • 90'
    Ben Rienstra

RKC Waalwijk heeft zondagavond belangrijke punten gepakt tegen Fortuna Sittard. Na een sterke eerste helft kwam de ploeg van Joseph Oosting snel op een 2-0 voorsprong door goals van Juriën Gaari en Michiel Kramer. In de tweede helft wist Fortuna er echter weer een wedstrijd van te maken en kwam het op 2-1. Na een spannend slot was dit ook de uitslag die er na negentig minuten op het scorebord stond.

Sterk begin RKC

Op zondagavond werd in het Mandemakers Stadion de laatste wedstrijd uit de twintigste speelronde van de Eredivisie afgewerkt tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. Hierbij wist de thuisploeg goed uit de startblokken te komen, want na slechts anderhalve minuut wist Juriën Gaari de score te openen. De aanval leek even voorbij toen Finn Stokkers de bal verloor, maar toen deze plots voor de voeten van Gaari viel twijfelde hij niet en maakte de kans af: 1-0! De Waalwijkers bleven de overhand houden en in de negentiende minuut werd dat beloond met een tweede treffer. Stokkers legde de bal vlak voor de doelman af op Michiel Kramer en die wist de bal eenvoudig binnen te werken. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef RKC Waalwijk de betere, maar ondanks nog een aantal goede kansen was de ruststand 2-0.

Spanning weer terug

In de openingsfase van de tweede helft kwamen de bezoekers meer aan voetballen toe en werd de wedstrijd meer open. Na ongeveer twintig minuten probeerde Ralf Seuntjens Etienne Vaessen te omzeilen, maar de doelman bracht de aanvaller ten val. Vanaf de penaltystip wist de spits van Fortuna zijn club terug in de wedstrijd te schieten: 2-1. RKC Waalwijk leek de controle die het in het eerste deel van de wedstrijd had kwijt te zijn in de tweede helft, waardoor de spanning steeg. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar beiden ploegen kwamen niet meer tot scoren. Zo blijven de drie kostbare punten in Waalwijk en klimmen de Geelblauwe naar plek 12!