RKC Waalwijk sluit seizoen 21/22 af in Alkmaar

Morgenmiddag, zondag 15 mei, speelt RKC Waalwijk haar laatste wedstrijd van het eredivisieseizoen 21/22 in Alkmaar. Na een gedenkwaardige avond tegen Heracles Almelo afgelopen woensdag, wordt een memorabel seizoen beƫindigd tegen AZ.

RKC Waalwijk

Zoals gezegd beleefden de Geelblauwen een gedenkwaardige avond afgelopen woensdag. Thuis tegen Heracles Almelo werd nog een jaar Eredivisievoetbal veiliggesteld. In eigen huis werd de uitploeg namelijk met 2-0 terug naar Almelo gestuurd. Michiel Kramer verzorgde het eerste doelpunt na goed doorzetten van Finn Stokkers. In de tweede helft wist Richard van der Venne die voorsprong te verdubbelen door met een weergaloze bal doelman Bucker te verschalken. Door deze overwinning staan er voor de Geelblauwen, buiten de eindklassering op de ranglijst, geen belangen meer op het spel.

AZ

Ook voor de ploeg van Pascal Jansen staat er vrij weinig meer op het spel. Woensdag pakten de Alkmaarders via Vangelis Pavlidis een 0-2 voorsprong bij FC Utrecht, maar werd het in de 94e minuut alsnog 2-2. Hierdoor speelt AZ na het reguliere seizoen in de play-offs voor Europees voetbal. AZ zal de thuiswedstrijd tegen RKC vooral gebruiken om een goede flow te krijgen richting die play-offs.

Balans

In de eredivisie stonden de ploegen al 33 keer eerder tegenover elkaar. Wat opvalt is dat de wedstrijd zelden in een gelijkspel eindigt. Van alle eerdere ontmoetingen eindigde het duel namelijk maar twee keer in een remise. RKC Waalwijk wist in totaal negen keer te winnen waar AZ 22 duels wist te winnen. Eerder dit seizoen startte ons RKC het seizoen met een overwinning op AZ. In eigen huis werkte Michiel Kramer het enige doelpunt tegen de touwen. In februari troffen de teams elkaar opnieuw, in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Toen werd het 0-4 voor de bezoekers.

Bekijk hier de wedstrijd van eerder dit seizoen nog eens terug!

Arbitrage

De leidsman van de wedstrijd is Sander van der Eijk. Hij wordt geassisteerd door de heren Weterings en Janssen. De vierde official is de heer Gansner en in Zeist zitten de heren Nagtegaal en Krijt als VAR en AVAR.

Live

AZ - RKC Waalwijk is live te zien op het schakelprogramma van ESPN 1 of online via ESPN Watch! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag. Langstraat FM (106.8) doet ook live radioverslag van de wedstrijd.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

RKC Waalwijk: draw no betx 7,85

Wat kost gokken jou? Stop de tijd. 18+