RKC Waalwijk richt focus op FC Emmen

Morgenavond staat er een belangrijke wedstrijd op het programma, aangezien FC Emmen naar Waalwijk komt. Na het 1-1 gelijkspel bij PEC Zwolle is dit voor RKC Waalwijk het volgende belangrijke duel van de maand februari, met ook wedstrijden tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag in het vooruitzicht.

RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk zijn het zoals gezegd belangrijke weken. In rechtstreekse duels kan de ploeg van Fred Grim ferme zeer goede zaken doen met de directe concurrentie. Afgelopen weekend pakten de Geelblauwen vroeg de voorsprong door Ahmed Touba, maar moest het door een afstandsknal van Saymak uiteindelijk genoegen nemen met een punt in Zwolle. Een goed resultaat tegen FC Emmen zou, gezien het programma van de concurrentie, meer dan welkom zijn.

RKC zal tijdens het thuisduel met FC Emmen bovendien aantreden in een speciaal Carnavalsshirt! De gedragen exemplaren zullen worden geveild en een kleine oplage verkocht in de webshop van RKC Waalwijk. De volledige opbrengst komt ten goede aan de realisatie van een nieuwe mindervalide-tribune in het Mandemakers Stadion, met behulp van Fonds Gehandicaptensport. 

FC Emmen

Voor FC Emmen is het niet het seizoen waar men op gehoopt had. De formatie van trainer Dick Lukkien wist in 21 duels slechts zes punten te behalen en staat daarmee onderaan in de Eredivisie. Toch geeft het veldspel goede hoop. Afgelopen zaterdag speelden de Roodwitten namelijk verdienstelijk tegen AZ en had het recht op meer dan een 0-1 nederlaag. 

Balans

De wedstrijd van vrijdag wordt de 32e ontmoeting tussen beide clubs. Van de voorgaande 31 duels wist RKC Waalwijk er vijftien te winnen, terwijl FC Emmen tien keer aan het langste eind trok. De overige zes duels eindigden in een gelijkspel. Het is de eerste keer dit seizoen dat de twee clubs tegen elkaar in actie komen. Op 4 april reist RKC Waalwijk af naar Drenthe. Vorig seizoen werd het in Waalwijk 1-1, na een laat doelpunt van Sylla Sow.

Arbitrage

Edwin van de Graaf is vrijdagavond de scheidsrechter bij het duel in het Mandemakers Stadion. Hij wordt geassisteerd door Richard Polman en Michael Osseweijer. Martin Pérez is door de KNVB aangewezen als vierde official. Richard Martens is de VAR van dienst, Dave Goossens is de AVAR.

Live

RKC Waalwijk - FC Emmen zal vrijdag vanaf 18.45 uur live te zien zijn op ESPN 2. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet eveneens live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk – FC Emmen nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,95x je inzet terug.

Resultaat en beide teams scoren: RKC Waalwijk en Neex 3,95

Speel bewust 18+