RKC Waalwijk richting de Galgenwaard

Morgenavond speelt ons RKC om 21.00 uur het uitduel tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard treffen de Geelblauwen de sterk gestarte Domstedelingen.

RKC Waalwijk

Afgelopen zondag ging RKC in eigen huis onderuit tegen Vitesse. Hoewel de Geelblauwen een groot gedeelte van de wedstrijd het overwicht hadden, was de wonderschone goal van Saïd Bakari helaas niet genoeg voor een resultaat. Een aangeraakt schot van Yann Ghobo was beslissend in de 1-2 eindstand. Na de verliespartij staan de Waalwijkers momenteel op de twaalfde plaats met vier punten uit vier wedstrijden, na de overwinning op AZ (1-0), het gelijke spel tegen Fortuna Sittard (2-2) en de verloren wedstrijden tegen Vitesse (1-2) en sc Heerenveen (3-2).

FC Utrecht

FC Utrecht is de competitie zoals gezegd voortvarend gestart met zeven punten uit vier duels, waarmee ze momenteel op een derde plaats staan. Ze startten de competitie met een overtuigende overwinning op Sparta (4-0), een doelpuntloos gelijkspel tegen Groningen (0-0), een knappe winstpartij in eigen huis tegen Feyenoord (3-1) en een verlies in de allerlaatste minuut tegen FC Twente (1-0). De Domstedelingen zullen hun goede start dan ook een vervolg willen geven tegen ons RKC.

Balans

RKC Waalwijk en FC Utrecht troffen elkaar tot nu toe 25 keer in een Eredivisieduel in de Galgenwaard. Ons RKC nam daarbij drie keer de overwinning mee naar huis, zes keer werden de punten gedeeld en 16 keer verloren de Geelblauwen in Utrecht. De laatste overwinning van RKC aan het Herculesplein dateert van 1 december 2019. Dankzij een doelpunt van onze huidige aanvoerder Melle Meulensteen werd het die zondag 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van die overwinning:

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdagavond staat onder leiding van Richard Martens. Hij wordt geassisteerd door de heren Dobre en De Groot. Vierde official is de heer Vereijken. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Gansner en Van Dongen.

Live

Zaterdag niet in het uitvak? FC Utrecht - RKC Waalwijk is alsnog live te volgen om 21.00 uur via ESPN 2! Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

RKC Waalwijk winnenx 8,10

Speel bewust 18+