• 41'
    Adil Auassar
  • 90'
    Vurnon Anita

RKC heeft donderdagavond 2021 afgesloten met een gelijkspel tegen Sparta. In Rotterdam kwamen de Geelblauwen op voorsprong via Jens Odgaard, maar bracht Vito van Crooij de ploegen weer in evenwicht.

Deense doelpuntenmaker

De eerste helft golfde wat heen en weer tussen beide partijen. Sparta testte RKC-doelman Etienne Vaessen al in de eerste minuut en ook RKC liet al snel van zich horen via een schot van Jens Odgaard, hij raakte de buitenkant van de paal. Sparta had een licht overwicht in balbezit, maar toch was het de uitploeg dat op voorsprong kwam. Verdediger Tom Beugelsdijk gaf een verkeerde pass richting zijn doelman Maduka Okoye, waardoor Jens Odgaard kon profiteren en de 0-1 in de touwen werkte. De Deense aanvaller is op schot, gezien zijn vierde goal in evenveel achtereenvolgende wedstrijden. Helaas werd het nog voor rust gelijk. Vito van Crooij, aanvaller van de Rotterdammers, schoot de 1-1 binnen uit een corner. Ondanks protesten van Waalwijkse kant, de hoekschop werd genomen voordat scheidsrechter Van de Graaf had gefloten, stond het vlak voor rust weer gelijk.

Puntendeling

Het tweede bedrijf van de wedstrijd werd attractief gestart door Sparta, dat direct na rust twee mogelijkheden kreeg. RKC ging meer op zoek naar de uitbraak, maar het ontbrak aan de eindpass. Zo bereikte Iliass Bel Hassani de opkomende Hans Mulder net niet. Hierna volgden nog pogingen van Michiel Kramer en doelpuntenmaker Odgaard, maar Okoye stond op zijn post. In de slotfase was het met name Sparta dat de aanval zocht, maar de Geelblauwen gaven weinig weg. Zo hielden ons RKC en Sparta elkaar in evenwicht en werd het 1-1 op Het Kasteel. De Geelblauwen sluiten zo 2021 af met een vijftiende plaats op de ranglijst.