RKC Waalwijk speelt in vermakelijke benefietwedstrijd gelijk in De Kuip

Woensdagavond heeft RKC Waalwijk in een benefietwedstrijd voor Oekraïne met 3-3 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Aan Waalwijkse kant wisten Iliass Bel Hassani, Roy Kuijpers en Melle Meulensteen te scoren.

Doelgericht RKC

Feyenoord, dat met veel spelers uit het eerste elftal begon, was in de eerste minuten meteen duidelijk. Het zocht veelvuldig de aanval op, maar Joel Pereira hoefde op enkele vangballen na niet veel in actie tekomen. Na een half uur spelen was het verzet van de Geelblauwen echter wel gebroken. Bryan Linssen ontving een lange bal van achteruit en schoot die vervolgens beheerst binnen. Drie minuten later was het Iliass Bel Hassani met de snelle gelijkmaker voor RKC. Na een dieptebal van Finn Stokkers schoot de middenvelder oog in oog met Valentin Cojocaru raak. RKC ging de rust zelfs in met een voorsprong. Thierry Lutonda gaf hard voor, waarna de inlopende Roy Kuijpers knap de 1-2 binnenschoot.

Vermakelijke wedstrijd

In de tweede helft stelde Feyenoord snel orde op zaken. Na drie minuten spelen wist Linssen zijn tweede van de avond tegen de touwen te werken met een lobje. De thuisploeg, gesteund door veel jeugdige fans, draaide kort hierna de score om. Invaller Noah Naujoks schoot namelijk de 3-2 binnen. Een positieve noot in de tweede helft was de comeback van David Min. Na lang blessureleed mocht de spits het laatste half uur meedoen. RKC verliet De Kuip echter niet zonder resultaat. In de slotfase was het Melle Meulensteen met het laatste woord. Hij klopte de Feyenoord-defensie in de lucht en bepaalde daarmee de eindstand op 3-3.

Opstellingen:
Pereira, Daneels (80' Büttner), Mulder (61' Gaari), Van den Buijs, Nieuwpoort, Wouters, Lutonda (80' Meulensteen), El Bouchataoui (71' Adewoye), Bel Hassani, Stokkers (61' Min), Kuijpers (71' Azhil).

Scoreverloop:
29' Bryan Linssen 1-0
32' Iliass Bel Hassani 1-1
42' Roy Kuijpers 1-2
48' Bryan Linssen 2-2
57' Noah Naujoks 3-2
89' Melle Meulensteen 3-3