RKC Waalwijk start de voorbereiding met gelijkspel

RKC Waalwijk is de voorbereiding gestart met een gelijkspel. Tegen Go Ahead Eagles werd het in Terwolde 1-1. Namens de Geelblauwen scoorde Lennerd Daneels het eerste doelpunt van het seizoen 21/22.

Tijdens dit oefenduel werden er drie helften afgewerkt van ieder 30 minuten. Beide ploegen begonnen evenwichtig aan de wedstrijd, waardoor er in de beginfase geen grote kansen ontstonden. Namens de Geelblauwen zorgde Lennerd Daneels voor het eerste schot, maar zijn inzet werd geblokt.

In de tweede helft, waarin aanwinst Iliass Bel Hassani zijn officieuze debuut maakte, waren er wel doelpunten te noteren. In de 52e minuut zette Stokkers goed druk, waardoor Yassin Oukili er vandoor kon met de bal. Uiteindelijk was het Daneels die met een laag schot doelman Andries Noppert verschalkte: 0-1!

Kort hierna was het echter Go Ahead Eagles dat op gelijke hoogte kwam. Moritz-Broni Kwarteng passeerde Issam El Maach. Trainer Joseph Oosting wisselde veelvuldig en gaf zijn manschappen allemaal wat minuten. In Terwolde bleef het uiteindelijk 1-1, waardoor RKC de voorbereiding start met een gelijkspel.

Opstelling

Basis: Vaessen, Augustijns, Nieuwpoort, Adewoye, Wouters, Büttner, Van der Venne, Oukili, El Haddouti, Stokkers, Daneels.

Wissels: El Maach, Lutonda, Bel Hassani, Mulder, Bakari

Doelpunten:
52' Lennerd Daneels: 0-1
56' Moritz-Broni Kwarteng: 1-1