Thom Haye
  • 40'
    Shawn Adewoye

RKC Waalwijk start het nieuwe jaar met een gelijkspel tegen sc Heerenveen

RKC Waalwijk heeft op 7 januari de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met 0-0 gelijk gespeeld tegen sc Heerenveen. Nieuwe aanwinst Mats Seuntjens maakte meteen zijn debuut voor de Geelblauwen.

Evenwicht

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor RKC Waalwijk werd gespeeld in het eigen Mandemakers stadion. In de twaalfde minuut was het debutant Seuntjens die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Helaas ging zijn poging over het doel van Oranje-doelman Andries Noppert. Ongeveer tien minuten later was Etienne Vaessen belangrijk voor RKC Waalwijk met een knappe redding op een schot van de ploeg uit Friesland. Er waren in de eerste helft weinig grote kansen voor beide teams, tot in de 35ste minuut Mika Biereth één op één kwam met Noppert na een goede actie van Thierry Lutonda. De bal eindigde echter via de Friese keeper niet in de goal. Vlak voor rust kreeg sc Heerenveen nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, na een overtreding van Shawn Adewoye. Sydney van Hooijdonk schoot de bal in de muur. De laatste kans van de eerste helft was voor RKC Waalwijk, door een gevaarlijke voorzet van Julian Lelieveld. Ook deze poging ging er niet in, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Keepers belangrijk

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het waren de gasten uit Heerenveen met de eerste kansen. In de 58ste minuut was Vaessen belangrijk met twee reddingen kort achter elkaar. Een paar minuten later kwam aan de andere kant een grote kans voor debutant Seuntjens. Ondanks al het gevaar aan het begin van de tweede helft bleef het 0-0. In de 67ste minuut was het wederom Seuntjens die voor de goal van Noppert verscheen. Zijn poging eindigde ditmaal op de paal. Drie minuten later besloot Joseph Oosting een dubbele wissel toe te passen. Mika Biereth en Julian Lelieveld moesten het veld verlaten waarna Zakaria Bakkali en Saïd Bakari erin kwamen. In de eindfase van de wedstrijd waren er weinig kansen meer en werd er vooral nog gewisseld. Bij RKC Waalwijk betraden ook Sebbe Augustijns, Roy Kuijpers en Kevin Felida een aantal minuten later het veld en moesten Seuntjens, Pelle Clement en Yassin Oukili richting de bank. Ook bij sc Heerenveen kwamen er drie nieuwe spelers in het veld. Door een goed optreden van de twee keepers bleef de stand op 0-0 en moesten de punten gedeeld worden.