RKC Waalwijk start nieuw bekeravontuur in Groesbeek

Aanstaande woensdag 19 oktober (20.00 uur) begint RKC Waalwijk een nieuwe editie van het TOTO KNVB Bekertoernooi. In Groesbeek spelen de Geelblauwen in de eerste ronde tegen tweededivisionist De Treffers.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk speelde afgelopen zaterdag voor het laatst. Tegen Fortuna bleef de stand in Sittard na 90 minuten ongewijzigd: 0-0. Met het punt staat RKC momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie, met veertien punten uit tien duels.

De Geelblauwen wisten vorig jaar door te stoten tot de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van Oosting wist eerst ruim te winnen van Willem II (3-0), waarna er werd gewonnen van Harkemase Boys (0-5) en ADO Den Haag (4-2). Uiteindelijk was AZ in de kwartfinale te sterk.

De Treffers

De Treffers kende een goede generale repetitie voor het duel tegen RKC. Afgelopen zaterdag werd er met 0-2 gewonnen van promovendus FC Lisse, waardoor de Groesbekers samen met Quick Boys momenteel gedeeld eerste staan in Jack's League, de Tweede Divisie. De Treffers bereikte het hoofdtoernooi van de beker door eind september af te rekenen met Noordwijk.

De Geelblauwen zullen onder andere moeten waken voor spits Jordy Thomassen. De aanvaller, die in 2016 nog het shirt van RKC droeg, is in de competitie namelijk al goed voor zes goals in acht wedstrijden.

Balans

RKC Waalwijk en De Treffers speelden één keer eerder tegen elkaar in bekerverband. In 2017 kwamen de Groesbekers op bezoek naar Waalwijk, destijds werd het 7-0. Voor RKC scoorde die avond Noël de Graauw (3x), Saïd Bakari (2x), Roland Bergkamp en Johan Voskamp.

Bekijk hierboven de samenvatting van destijds nog eens terug!

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout. Krijt en Beijer zijn de heren met de vlaggen en de heer Prick is de vierde official.

Live

De Treffers - RKC Waalwijk wordt niet live uitgezonden op ESPN, uiteraard zorgen wij voor een live Twitter-verslag en zal Langstraat FM in samenwerking met RKCNu een live radioverslag verzorgen (106.8 FM).