RKC Waalwijk start oefencampagne met overwinning op Regioteam

RKC Waalwijk is haar oefencampagne begonnen met een 0-5 overwinning op het Regioteam Waalwijk. In de eerste helft was Michiel Kramer verantwoordelijk voor twee goals, waarna in het tweede bedrijf nieuweling Mika Biereth (2x) en Yassin Oukili scoorden.

Kramer met eerste goal

Na tien minuten aftasten tussen beide teams was het zoals gezegd Kramer die de eerste goal van het seizoen 22/23 liet optekenen. Het schot van Iliass Bel Hassani werd nog gekeerd, maar de spits was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Vlak voor rust zorgde Kramer ook voor de 0-2, toen hij een voorzet van Lennerd Daneels tegen de touwen kopte.

Visitekaartje

In de tweede helft begon RKC met enkele wijzigingen, waaronder nieuwkomer Mika Biereth. Hij gaf meteen zijn visitiekaartje af en had slecht één minuut nodig om zijn eerste goal te scoren, nadat hij een penalty verzilverde. Kort hiervoor ging daar een overtreding op David Min aan vooraf. Het Regioteam probeerde het doel van Joey Kesting te vinden, waarbij Mounir Maamar het dichst bij was. Vlak voor tijd wist Biereth zijn tweede van de middag te maken, hij kopte raak uit een voorzet van Bel Hassani. Uiteindelijk werd het 0-5 door Yassin Oukili, hij tikte van dichtbij eenvoudig binnen.

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Spenkelink (46' Kesting), Lelieveld, Mulder (46' Wouters), Felida, Nieuwpoort, Lutonda, Augustijns ('46 Oukili), Bel Hassani, Kuijpers (46' Min), Kramer (46' Biereth), Daneels

Doelpunten
11' Michiel Kramer (0-1)
39' Michiel Kramer (0-2)
47' Mika Biereth (0-3, p)
81' Mika Biereth (0-4)
88' Yassin Oukili (0-5)