Jens Odgaard schiet RKC Waalwijk naar kwartfinale TOTO KNVB Beker

Het is RKC Waalwijk dinsdagavond gelukt om de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Na verlenging en mede dankzij drie goals van Jens Odgaard wisten de Geelblauwen een 4-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Lastige eerste helft

In de openingsfase ging het gelijk op en beide ploegen wisten afwisselend kansen te creëren. Na ruim een kwartier spelen kreeg Roy Kuijpers, op aangeven van Lennerd Daneels, de bal in zijn voeten in het zestienmetergebied van ADO Den Haag. Kuijpers kapte de verdediger uit en rondde keurig af. Echter was de voorsprong niet van lange duur, want even later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een corner. De bal bleef hangen en kwam ongelukkig in het doel via doelman Issam El Maach. Na een tijdje zonder hele grote kansen aan beide kanten, waren het de Hagenezen die in de 41e minuut de voorsprong wisten te pakken. Thomas Verheydt tikte een vrije trap van dichtbij in het doel achter El Maach. Hierdoor keek RKC Waalwijk bij rust tegen een 1-2 achterstand aan.

Odgaard matchwinner

RKC Waalwijk nam na de rust het heft in handen en kwam een aantal keer dicht bij het doel van de uitploeg. Met invallers als Jens Odgaard en Finn Stokkers waren de Waalwijkers erg bedrijvig in de aanval. Het was dan ook die eerstgenoemde die uiteindelijk in de 75e minuut de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Van buiten de zestien haalde de nummer 7 hard uit en verschalkte daarmee Luuk Koopmans. Vrijwel de gehele tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar een overwinning binnen de reguliere speeltijd zat er niet in. Na negentig minuten werd het verlengen, waar Odgaard de grote man van de avond werd. De Deen zorgde er namelijk hoogstpersoonlijk voor dat de Geelblauwen de kwartfinale zouden bereiken. Met opnieuw twee schitterende doelpunten maakte hij de 3 en 4-2.

Met de overwinning bereikt RKC voor het eerst sinds het seizoen 2011/2012 de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi, waar het in de tweede week van februari sowieso opnieuw een thuiswedstrijd wacht.

Karakteristieken

Opstelling RKC Waalwijk: El Maach, Gaari, Meulensteen, Adewoye, Lutonda (85' Azhil), Bel Hassani (46' Stokkers), Nieuwpoort, Kuijpers (64' Odgaard), Daneels (101' Kramer), Oukili (64' Van der Venne), Wouters (108' Büttner).

Wissels: Stokkers, Van der Venne, Odgaard, Azhil, Kramer, Büttner

Scoreverloop:
18' | 1-0 Roy Kuipers
26' | 1-1 Issam El Maach (E.D.)
41' | 1-2 Thomas Verheydt
75' | 2-2 Jens Odgaard
105' | 3-2 Jens Odgaard
115' | 4-2 Jens Odgaard