RKC Waalwijk strijdt tegen FC Groningen in speciaal tenue voor Villa Pardoes

Morgenavond, zondag 1 mei, speelt ons RKC om 20.00 uur thuis tegen FC Groningen. Speciaal voor Villa Pardoes treden de Geelblauwen aan in een uniek tenue, om aandacht te vragen en geld op te halen voor het prachtige werk wat zij doen.

RKC Waalwijk

Buiten het shirt is het voor ons RKC ook een belangrijke wedstrijd. Na de 0-2 nederlaag tegen PEC Zwolle is de concurrentie dichterbij gekomen, waardoor de belangen tegen FC Groningen duidelijk zijn. Op dit moment staat RKC op de vijftiende plaats, met 28 punten.

Zoals gezegd speelt RKC zondag in een uniek thuistenue voor Villa Pardoes. Dat is een organisatie die ernstig zieke kinderen een unieke vakantiebeleving bezorgt. Even niet denken aan de dagelijkse zorgen, maar samen met de familie genieten. Het shirt is ontworpen door oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koskamp (10). Met dit shirt wil RKC Waalwijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het geweldige werk van Villa Pardoes.

FC Groningen

De Trots van het Noorden verloor vorige week in eigen huis van Heracles Almelo. Een goal van Nikolai Laursen deed de Groningers de das om. De ploeg van Danny Buijs staat momenteel op een achtste plek en strijdt daarmee nog volop mee voor de play-offs. FC Groningen zal in de laatste wedstrijden van het seizoen nog wat punten moeten pakken om kans te blijven maken op Europees voetbal.

Balans

RKC Waalwijk speelde 46 keer eerder tegen FC Groningen in de eredivisie. Tegen de ploeg uit het noorden van het land heeft ons RKC een positieve balans. Zeventien keer werd de wedstrijd winnend afgesloten en nog eens vijftien keer werd er een punt aan het duel overgehouden. Veertien keer was de Trots van het Noorden te sterk voor de Waalwijkers. Eerder dit seizoen werd het in Euroborg 1-1 door een doelpunt van Michiel Kramer. De vorige editie in het Mandemakers Stadion werd 3-1 door goals van Thijs Oosting (2x) en Sylla Sow.

Arbitrage

De leidsman zondagavond is Serdar Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen en Balder. De vierde official is de heer Timmer en in Zeist zitten Cantineau en Koopman als VAR en AVAR.

Live

RKC Waalwijk – FC Groningen is live te zien op ESPN 1! Daarnaast is via ons Twitter-verslag de wedstrijd ook live te beleven. En zoals altijd doet Langstraat FM (106.8) ook live verslag.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Michiel Kramer scoort eerste goal en wintx 7,50

Wat kost gokken jou? Stop de tijd. 18+