RKC Waalwijk tegen Excelsior op jacht naar eerste overwinning

Aanstaande zondag 4 september wacht RKC Waalwijk de derde thuiswedstrijd van dit seizoen! In het eigen Mandemakers Stadion trapt het om 12.15 uur af tegen Excelsior. Na drie gelijke spelen en een nederlaag zijn de Geelblauwen nog op zoek naar de eerste drie punten.

RKC Waalwijk

Het zag het lang goed uit in Arnhem, waar RKC door een doelpunt van Florian Jozefzoon met 0-1 ging rusten en na een vrije trap van Iliass Bel Hassani de score zelfs verdubbelde. Echter moest de ploeg van Joseph Oosting toch genoegen nemen met een gelijkspel in de GelreDome. Vitesse wist door goals van Bero en Flamingo terug te komen tot 2-2, waardoor RKC momenteel de veertiende plek bezet met drie punten uit vier duels.

Excelsior

Waar de promovendus het seizoen perfect begon met twee overwinningen op SC Cambuur en Vitesse, moest het afgelopen week toch twee flinke nederlagen slikken. Tegen PSV en FC Twente had het twee zware uitduels op het programma, wat resulteerde in een 6-1 en 4-0 nederlaag. Desondanks is Excelsior na vier wedstrijden terug te vinden op een knappe zevende plaats.

Dat terwijl de Kralingers afgelopen zomer toch flink hebben ingeboet op doelpunten en assists. Met Thijs Dallinga, Mats Wieffer en Reuven Niemeijer vertrok er een karrenvracht aan productiviteit voor de goal. Echter handelde Excelsior creatief en haalde het bekende namen binnen als Kharchouch, Ayoub en Fein.

Balans

RKC Waalwijk en Excelsior troffen elkaar zes keer eerder op Eredivisieniveau. Drie keer wisten de Geelblauwen te winnen, twee keer Excelsior en één keer werd het gelijk. De laatste ontmoeting in Waalwijk vond plaats in het kader van de Keuken Kampioen Play-Offs. In het Mandemakers Stadion werd de opmars ingezet naar de spectaculaire promotie naar de Eredivisie.

Bekijk hier de samenvatting van destijds nog eens terug!

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Jannick van der Laan. Hij wordt geassisteerd door de heren Dobre en Polman. De vierde official is de heer Timmer. De VAR en AVAR zijn de heren Van de Graaf en Rozendal.

Live

RKC Waalwijk - Excelsior is live te zien op ESPN 2! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag en het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).