RKC Waalwijk trapt carnaval af tegen Fortuna Sittard

RKC Waalwijk heeft in het Mandemakers Stadion een geweldige vorm te pakken: tien punten uit de laatste vier thuiswedstrijden! Vrijdag 17 februari zullen zij het om 20.00 uur opnemen tegen de nummer tien van de ranglijst, Fortuna Sittard. De twee teams hebben evenveel punten, waarbij het doelsaldo van de Waalwijkers beter is.

RKC Waalwijk

Afgelopen zondag was RKC Waalwijk te gast in onze hoofdstad bij Ajax. In de Johan Cruijf ArenA stond een lastige wedstrijd voor boeg vanwege de betere vorm die Ajax gevonden leek te hebben. Het eerste kwartier leken de Amsterdammers dan ook de controle over de wedstrijd te hebben, totdat Mats Seuntjens de score opende. Na een mooie combinatie van Pelle Clement, Illiass Bel Hassani en Julen Lobete kon Seuntjens de bal overtuigend langs Rulli schuiven. Ajax kon moeilijk door de verdediging van de Waalwijkers komen, tot grote frustatie van menig fan en speler. In de tweede helft besloot Heitinga dan ook nieuwe energie te brengen en het was invaller Brobbey die in de vijftigste minuut de gelijkmaker binnen schoot. Een domper voor de Geelblauwen, maar lang leek er een gelijkspel uit het vuur getrokken te gaan worden. Pas in de laatste tien minuten werd de ban gebroken toen Timber van dichtbij Vaessen passeerde en drie minuten later gooide Kudus de wedstrijd definitief op slot met de 3-1.

Vrijdagavond zal RKC Waalwijk er alles aan doen om de sterke thuisvorm door te zetten. In het Mandemakers werd eind 2022 overtuigend van AZ gewonnen met 3-1 en in het nieuwe jaar werd er niet verloren. Een gelijkspel tegen sc Heerenveen (0-0), een overwinningen op FC Emmen (2-0) en Go Ahead Eagles (3-1) leverden RKC Waalwijk een plek in het linkerrijtje op. Tijdens de Carnavalskraker wordt gespeeld in het speciale carnavalstenue van 2023!

Fortuna Sittard

De Limburgers van Julio Velázquez bevinden zich in een goede vorm. Hoewel het Eredivisieseizoen moeizaam begon, staat Fortuna Sittard momenteel met 26 punten op de tiende plaats. De laatste vier wedstrijden waren goed voor tien punten en begin dit jaar werd er in het Fortuna Sittard Stadion verrast gelijkgespeeld tegen PSV (2-2). In speelronde 21 was Fortuna te gast in Emmen. Tegen de degradatiekandidaat leek het lang een gelijkspel te gaan worden, totdat Ozyakup in het laatste kwartier de enige treffer van de wedstrijd maken. De krappe 0-1 overwinning zette Fortuna Sittard boven aan het rechterrijte

Voor Mats Seuntjens zal het duel tegen Fortuna Sittard extra betekenen. Sinds augustus 2020 stond hij in Limburg onder contract en dit seizoen kwam hij twaalf keer in actie voor hen in de Eredivisie. In de winterstop besloten Seuntjens en de club om het contract te ontbinden en binnnen een week was de aanvaller in Waalwijk te vinden. Seuntjens speelde tot dusver zeven wedstrijd in het geelblauw en was hij goed voor drie goals en drie assists.

Balans

RKC Waalwijk en Fortuna Sittard zijn gewaagde tegenstanders in de Eredivisie. Dertig keer eerder troffen zij elkaar: negen keer winst voor RKC Waalwijk, elf keer gelijkspel & tien keer winst voor Fortuna Sittard. Seuntjens wist in het verleden namens Fortuna Sittard drie keer te scoren tegen RKC Waalwijk. Lukt het hem vrijdag om zijn oude club pijn te doen? Afgelopen seizoen eindigde het in Waalwijk in 2-1 dankzij doelpunten van Michiel Kramer en Juriën Gaari.

Arbitrage

De Carnavalskraker zal onder leiding staan van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven & Dobre. Vierde official is de heer Dieperink. De heren Martens & Krijt zullen fungeren als VAR & AVAR.