RKC Waalwijk verandert staanvak ES tijdelijk in zitvak

RKC Waalwijk kijkt met een goed gevoel terug op de organisatie van de eerste thuiswedstrijd tegen AZ. De club heeft de wedstrijddag geëvalueerd en aan de hand hiervan een aantal zaken aangescherpt om het voetbal samen te kunnen blijven beleven. Zo is het staanvak ES (tijdelijke) voorzien van geplaceerde zitplaatsen.

De afgelopen periode is er veelvuldig overleg met de clubs, overheid en gemeentes geweest omtrent de staanvakken in de stadions. Hierbij is overeengekomen dat de staantribunes niet gesloten hoeven te worden als er een passende en zorgvuldige oplossing wordt gezocht in goede afstemming met de lokale autoriteiten. Deze oplossing komt er in de vorm van geplaceerde zitplekken.

Geplaceerde zitplekken

Voor het staanvak ES geldt vanaf zondag 12 september, als RKC tegen Vitesse speelt, dus een aangepaste situatie voor seizoenkaarthouders. In het vak is het gewenst dat supporters plaatsnemen op de gespoten ‘halve manen’. Dit is een oplossing die ook in andere sectoren wordt gebruikt. Elke halve maan is voorzien van een stoelnummer. Bij de trapopgang ontvangt iedere seizoenkaarthouder van ES een ticket met daarop rij- en stoelnummer. Het vriendelijke verzoek om deze indeling aan te houden en zoveel als mogelijk te blijven zitten. Het ticket met je rij- en stoelnummer dien je de gehele wedstrijd bij je te houden. 

Aan supporters wordt verzocht om op tijd naar het stadion te komen zodat de toestroom in het stadion goed verdeeld wordt en iedereen de tijd heeft om naar zijn of haar plek te gaan. Het staanvak verandert dus tijdelijk in een geplaceerd vak tot de maatregelen en protocollen niet langer gelden.