RKC Waalwijk verbaasd over maatregel spelen zonder supporters

RKC Waalwijk heeft zojuist met grote verbazing kennis genomen van de maatregel dat de voetbalstadions de aankomende drie weken leeg moeten blijven. Voetbal speel je voor de supporters en partners. Om deze reden is de club dan ook voorstander van het verplaatsen van wedstrijden.

Zoals de KNVB, ECV en CED eerder vandaag al bekendmaakte: “Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal.” RKC Waalwijk steunt het eerder gepubliceerde statement van de KNVB, ECV en CED volledig en is hier te lezen.

RKC Waalwijk is voorstander van het verplaatsen van wedstrijden. Dat wil zeggen dat de wedstrijden die gepland staan tijdens deze aankomende lockdown, op een later moment in het seizoen zullen worden afgewerkt. Dit om de kans te vergroten dat er supporters & partners bij deze wedstrijden aanwezig mag zijn.

Onze algemeen directeur Frank van Mosselveld stond eerder vandaag de NOS te woord. ‘’Voor ons gevoel gaan we van 100 naar 0. De feiten spreken voor zich. Er zijn nauwelijks besmettingen in stadions ontstaan door het RIVM aangetoond. Mensen komen hier gecontroleerd, geplaceerd en in de buitenlucht voetbal kijken.’’

Uiteraard hebben wij veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Daar er geen aantoonbare besmettingshaarden te herleiden zijn naar voetbalstadions, vinden wij als club en branche het verantwoord om wedstrijden te organiseren met publiek.

Heb je dus een kaartje gekocht voor onder meer RKC Waalwijk - Ajax? Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is dus het verplaatsen van de wedstrijd. Wij hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven over het uiteindelijke besluit en wat dit betekent voor onze supporters & partners.