Brian Brobbey
    1 : 3
  • 81'
    1 : 4

In de elfde speelronde van de Eredivisie trof RKC Waalwijk regerend landskampioen Ajax in het Mandemakers Stadion. Op zaterdagavond wisten de Geelblauwen met een goede eerste helft met 1-1 mee de kleedkamer in te gaan. In de tweede helft waren de Amsterdammers effectief met hun kansen, waardoor de eindstand 1-4 werd.

Gevaarlijk RKC Waalwijk

RKC Waalwijk kende een sterke opening van de wedstrijd. In de elfde minuut is het aanvoerder Michiel Kramer die van dichtbij Remko Pasveer wist te verschalken, maar de VAR keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Toch was het Ajax dat de voorsprong pakte. Steven Berghuis zag het gaatje en schoot laag in de hoek raak: 0-1. De Geelblauwen speelden een goede eerst helft, waarin ze in de omschakeling veel gevaar stichtten. Het leverde dan ook een verdiende gelijkmaker op. Een vlotlopende aanval leek te stranden, maar Kramer zag de opkomende Pelle Clement. De middenvelder tikte de bal achter Pasveer en tekende daarmee voor de verdiende 1-1! Met deze stand gaan de teams ook rusten.

Overklast

In de tweede helft besloot Alfred Schreuder het anders neer te zetten: Daley Blind en Edson Alvarez eruit, Florian Grillitsch en Owen Wijndal erin. Dit had het effect dat de Amsterdammers meer controle over de wedstrijd kregen en de Geelblauwen minder de kans kregen voor een snelle tegenaanval. Met een knal van afstand schoot Berghuis zijn team nogmaals naar een voorsprong: 1-2. Binnen tien minuten liet ook Brian Brobbey zijn naam bij de doelpuntenmakers noteren. Oosting besloot hierna meerdere keren te wisselen. Julen Lobete en Patrick Vroegh kwamen samen in het veld voor Iliass Bel Hassani en Pelle Clement. Ook Yassin Oukili en Dario van den Buijs moesten het veld ruimen en werden vervangen door Roy Kuijpers en Zakaria Bakkali. Aanvallend wisten de Geelblauwen hierdoor meer kansen te creëren, maar het geluk zat niet aan de Waalwijkse kant. In de slotfase schoot Brobbey zijn tweede en daarmee de 1-4 binnen. RKC Waalwijk verliest daardoor van Ajax.