• 75'
    Olivier Boscagli
  • 90'
    Shawn Adewoye

Op zondagmiddag trad RKC aan tegen de nummer twee van de competitie: PSV. In het Philips Stadion zat er helaas geen stunt in: 2-0.

Dominant PSV

Zoals van tevoren verwacht was, nam PSV vanaf het begin het heft in handen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Eindhovenaren al een paar keer in kansrijke positie. RKC Waalwijk loerde daarbij vooral op de counter. Met name Bruma en Yorbe Vertessen zorgden vanaf de zijkanten voor veel dreiging, maar doelman Etienne Vaessen onderscheidde zich met meerdere reddingen. Ruim 35 minuten kon de ploeg van Joseph Oosting de aanvallen van PSV afweren, maar uiteindelijk wist Joey Veerman toch het net te vinden. Na een afvallende bal schoot hij beheerst raak. Met die treffer kwam de stand op 1-0, wat tevens ook de ruststand was.

Meerdere erkennen

RKC startte de tweede helft wat aanvallender. Zo kwamen de Geelblauwen er een paar keer dreigend uit en leek het wat beter in de wedstrijd te komen. Michiel Kramer kreeg op aangeven van Jens Odgaard een grote kans op de gelijkmaker, maar de spits mikte echter te hoog. Even later was het PSV dat de score verdubbelde, doordat rechtsback Jordan Teze de bal van dichtbij achter Etienne Vaessen schoot. Met nog tien minuten op de klok leek Finn Stokkers kort na zijn invalbeurt de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar deze goal werd afgekeurd wegens nipt buitenspel. RKC zat de tweede helft meer in de wedstrijd en kwam ook meer aan voetballen toe, maar uiteindelijk moesten Joseph Oosting en zijn elftal hun meerdere herkennen aan PSV.