Myron van Brederode
    3 : 0
  • 90'
    Dario van den Buijs

RKC Waalwijk heeft zondag 23 april met 3-0 verloren van AZ. Op bezoek in het AFAS Stadion kwamen de Geelblauwen al snel op achterstand en in het begin van de tweede helft werd de voorsprong nog tweemaal vergroot. Chris Lokesa maakte zijn officiële debuut voor RKC Waalwijk.

Snelle start

Het duel kende een vlotte start. RKC Waalwijk leek in de zesde minuut al de score te openen toen Pelle Clement de diepte ingestuurd werd. De middenvelder hield goed het overzicht en zo kon Michiel Kramer van dichtbij binnenwerken. De vlag van de assist ging echter direct omhoog en daarom ging er een streep door de treffer. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Mijnans kopte een afgemeten voorzet van Sugawara knap langs Joel Pereira. De vervanger van de geblesseerde Etienne Vaessen begon de wedstrijd verder vlekkeloos en wist AZ meerdere keren van scoren te weerhouden. De doelman kwam na ongeveer een kwartier spelen uit zijn doel om een diepe bal op Odgaard te pakken en de twee spelers raakten elkaar hierbij ongelukkig. De oud-RKC'er moest door deze botsing enkele minuten later per brancard het veld verlaten. Na een mooie aanname en goede combinatie was Van Brederode dichtbij een tweede treffer voor AZ, maar Dario van den Buijs wierp zichzelf in de baan van het schot. De Waalwijkers kwamen aan het eind van de eerste helft beter in hun spel. Mats Seuntjens kwam tot tweemaal toe gevaarlijk vrij voor het doel van AZ. De eerste keer zag hij zijn inzet gekeerd worden door doelman Ryan. Zijn tweede inzet kwam hard tegen een hand van AZ. Zowel Lindhout als de VAR vonden het contact geen strafschop waardig. De eerste helft kende nog zeven minuten extra tijd, maar de 1-0 stand bleef staan tot de rust.

Zoekend naar vorm

Joseph Oosting begon de tweede helft met dezelfde elf namen. Bij AZ bleef Meerdink, die eerder inviel voor de geblesseerde Odgaard, achter in de kleedkamer en Mihailovic kwam in zijn plaats. Het team uit Alkmaar nam het initiatief in de tweede helft en na vijf minuten was het Lahdo die de voorsprong verdubbelde. Vanaf een lastige hoek schoot hij de bal snoeihard via de lat langs Pereira. Enkele minuten later was de derde treffer voor AZ heel dichtbij, maar Mijnans zag zijn inzet langs het Waalwijkse doel vliegen. Na ruim een uur spelen viel de derde treffer voor de Alkmaarders dan toch. Na slordigheid in de opbouw was het Van Brederode die de bal binnen konnen schieten. Direct hierna kwamen Julen Lobete en Florian Jozefzoon binnen de lijnen. Zij vervingen Julian Lelieveld en Clement. De nieuwe namen hielpen RKC Waalwijk om meer grip over de wedstrijd te krijgen. Seuntjens was dichtbij een doelpunt nadat hij zijn man door de benen gespeeld had. Vanuit een moelijke hoek schoot hij hard voorlangs. Tien minuten voor tijd besloot Oosting opnieuw te wisselen. Vurnon Anita en Yassin Oukili verlieten het veld. In hun plaats kwamen Sebbe Augustijns en Chris Lokesa. De jonge belg, die in de winter overkwam van RSC Anderlecht, maakte hiermee zijn debuut voor de Geelblauwen. Tot slot mocht Roy Kuijpers het veld betreden ten koste van Seuntjens. Verdere kansen bleven uit en zo bedroeg de eindstand 3-0.