RKC Waalwijk verliest tweede oefenwedstrijd van N.E.C. Nijmegen

RKC Waalwijk heeft vandaag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren van N.E.C. Nijmegen. In het Gelderse Weurt werd het 3-0.

Net als tegen Go Ahead Eagles speelden RKC en N.E.C. drie keer een halfuur. Bij RKC maakte doelman Joel Pereira zijn officieuze debuut in het Geelblauw. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd, waardoor er in het eerste halfuur geen grote kansen ontstonden. 

In het tweede halfuur opende N.E.C. de score. Een corner werd bij de tweede paal teruggebracht in de doelmond, waardoor Dirk Proper van dichtbij raak kopte: 1-0. Kort hierna werd het ook 2-0 via Ole Romeny. RKC kreeg kansen via onder andere Finn Stokkers, Iliass Bel Hassani en Yassin Oukili, maar doelman Vukovic stond meermaals in de weg. In de slotfase werd het ook 3-0, na een individuele actie van Tavsan.

De volgende oefenwedstrijd van de Geelblauwen staat aanstaande vrijdag 23 juli gepland. In het Zeeuwse Haamstede speelt RKC dan tegen Roda JC Kerkrade (16.00 uur).

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Pereira, Bakari, Mulder, Nieuwpoort, Wouters, Augustijns, Van der Venne, B├╝ttner, El Haddouti, Stokkers, Daneels

Wissels: Vaessen, El Maach, Meulensteen, Lutonda, Azhil, Bel Hassani, Adewoye, Oukili, Touba

Scoreverloop
44' | 1-0 Dirk Proper
50' | 2-0 Ole Romeny
87' | 3-0 Elayis Tavsan