• 75'
    Albert Gudmundsson
  • 89'
    Yukinari Sugawara

RKC Waalwijk is de competitie gestart met een klinkende overwinning! In een Mandemakers Stadion met eindelijk weer supporters werd AZ met 1-0 verslagen. Michiel Kramer kroonde zich met doelpunt op slag van rust tot matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Op slag van rust

De eerste helft begon met veel druk van de uitploeg. Binnen het kwartier liet AZ het net twee keer bollen, maar evenvaak ging het doelpunt vanwege buitenspel niet door. RKC moest dus opletten dat het niet een vroege tegentreffer om de oren kreeg. Toch waren het ook de Geelblauwen die van zichzelf lieten horen in de vorm van doelgevaar. Zo werd het schot van Iliass Bel Hassani geblokt en kopte Michiel Kramer in de handen van doelman Hobie Verhulst.

AZ, met oud-RKC'er Thijs Oosting in de basiself, gaf veel druk naar voren en maakte aanspraak op de openingstreffer. Toch was het RKC dat op slag van rust de 1-0 maakte. Kramer kreeg een lage voorzet voor de voeten en schoot zonder twijfel de bal in de verre hoek langs Verhulst: 1-0! Het betekende direct de ruststand, waardoor RKC met de voorsprong aan de thee ging.

Steun

In de tweede helft ging AZ door waar het de eerste helft mee eindigde. De Alkmaarders zetten veel druk richting de goal van Joel Pereira, maar het lukte RKC om het doel schoon te houden. Toch werd AZ gevaarlijk via onder andere Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Teun Koopmeiners, maar het vizier stond niet op scherp. AZ ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, terwijl RKC op de tegenaanval trachtte de voorsprong uit te breiden. Met de steun van haar supporters trokken de Geelblauwen de overwinning over de streep. Daarmee pakt RKC in de eerste speelronde direct drie belangrijke punten!

RKC bedankt alle supporters en sponsoren die naar het Mandemakers Stadion zijn gekomen. Goed weekend, RKC'ers!