RKC Waalwijk wacht belangrijk uitduel in Tilburg

Vrijdagavond openen RKC Waalwijk en Willem II speelronde 30 in de Eredivisie. In Tilburg wordt er om 18.45 uur afgetrapt. Het moge duidelijk zijn dat er voor beide ploegen veel op het spel staat voor het verdere verloop van de competitie.

RKC Waalwijk

Ondanks dat er in de vorige speelronde werd verloren waren de gemengde gevoelens tegen Ajax (0-1) tekenend voor de wedstrijd. RKC legde een degelijke wedstrijd op de mat, wat via een vrije trap van Cyril Ngonge nog bijna was beloond met de gelijkmaker tegen de koploper. Doordat ook bijna alle concurrenten verloren bleef ook de marge behouden. Zodoende reizen de Geelblauwen morgen af naar Tilburg met een voorsprong van vier punten. Een goed resultaat tegen Willem II zou het doel van handhaving nog dichterbij brengen.

Willem II

Ook voor Willem II zullen het vrijdag dure punten zijn. Onder oude bekende Željko Petrović bleven de Tilburgers vijf duels op rij ongeslagen en werd de gevreesde zestiende plek uiteindelijk overgedragen aan VVV-Venlo, al gingen de laatste twee wedstrijden tegen AZ (0-1) en Heracles Almelo (4-0) verloren. Willem II is er, net als RKC, alles aangelegen om zich tegen de provinciegenoot wat meer lucht richting het competitieslot te verschaffen.

Publiek

RKC Waalwijk en Willem II zullen bovendien voor het eerste sinds september 2020 weer voor (beperkt) publiek gaan spelen vrijdag. In het kader van fieldlabs zullen alle negen Eredivisiewedstrijden dit weekend met supporters op de tribune worden gespeeld. 

Balans

Eerder dit seizoen werd het 1-1 in het Mandemakers Stadion. Anas Tahiri bekroonde een goede eerste helft van de Waalwijkers en schoot op slag van rust de 1-0 binnen vanaf de penaltystip, na een overtreding van Pol Llonch op Melle Meulensteen. Na een uur spelen maakte Kwasi Wriedt namens de Tilburgers de gelijkmaker via een kopbal. De laatste overwinning van RKC Waalwijk op bezoek in het Koning Willem II Stadion is van 13 augustus 2005. Dankzij twee goals van Rick Hoogendorp werd het 1-2. 

Ook in 1996 werd er gewonnen van Willem II. Bekijk de samenvatting van de 1-3 (Hans van Arum 2x, Dick Schreuder) hieronder terug.

Arbitrage

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. De vierde official van dienst is Nick Smit. De heren Blank en De Nas zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Live

Het treffen tussen Willem II en RKC Waalwijk is vrijdag vanaf 18.45 uur live te zien op ESPN 1. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak Willem II – RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3.70x je inzet terug.

RKC Waalwijk winnen3,70 x

Speel bewust 18+