RKC Waalwijk wil zich herpakken tegen sc Heerenveen

Na een teleurstellende nederlaag tegen ADO Den Haag moet RKC zich snel herpakken. Morgen wacht immers alweer het volgende duel; in Friesland tegen sc Heerenveen. Om 18.45 uur staan beide ploegen aan de aftrap in het Abe Lenstra Stadion.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen kenden een vervelende hervatting van de competitie met een 0-1 nederlaag tegen ADO Den Haag. Hoewel de Geelblauwen in de tweede helft de bovenliggende ploeg waren en een aantal goede mogelijkheden creĆ«erden om een doelpunt te maken, was Boy Kemper van de Hagenezen de enige speler die het net wist te vinden. Zo werd er met een minimaal verschil verloren. Gelukkig krijgt RKC snel de mogelijkheid zich te herpakken met de wedstrijd tegen de Friezen. Dat moet het in ieder geval doen zonder Vurnon Anita. De middenvelder pakte tegen ADO zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is automatisch geschorst.

sc Heerenveen

sc Heerenveen, nog niet zo heel lang geleden de tegenstander in Waalwijk, leed ook een nederlaag afgelopen weekend. Fortuna Sittard won na een sterke eerste helft met 1-3. Ondanks de verliespartij was er ook een positief punt te benoemen. Siem de Jong maakte namelijk zijn debuut voor de Friezen. Buiten hem dienen de Geelblauwen ook zeer zeker rekening te houden met de gebroeders Veerman & Veerman. Het tandem bleek dit seizoen al eerder menig doelpunt te kunnen maken. 

De ploeg van Johnny Jansen is in verval geraakt sinds de vorige ontmoeting met RKC en zal dan ook graag tegen diezelfde ploeg weer de lijn omhoog willen inzetten. De ploeg wist sinds de ontmoeting in Waalwijk niet meer te winnen en haalde hierna drie punten uit de laatste zes wedstrijden.

Balans

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel door een late treffer van Vitalie Damascan. De laatste ontmoeting in Friesland die gewonnen werd dateert uit het seizoen 2012-2013, toen de Waalwijkers door twee doelpunten van Florian Jozefzoon de punten mee terug naar het zuiden namen. In totaal stonden beide ploegen 40 keer tegenover elkaar.

Arbitrage

De eerste wedstrijd van de donderdagavond zal onder leiding staan van de heer Van den Kerkhof. De assistent-scheidsrechters zullen de heren Bluemink en Van Kampen zijn. De rol van vierde official wordt ingenomen door de heer Dieperink en de VAR en AVAR zullen de heren Kamphuis en Kleinjan zijn.

Live

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen zal donderdag vanaf 18.45 uur live te zien zijn op ESPN 1. Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurt. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak sc Heerenveen - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiĆ«le partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 5,00x je inzet terug:

RKC Waalwijk op voorsprong na exact 60 minutenx 5,00

18 + speel bewust