RKC Waalwijk wil tegen Sparta met een knaller het jaar uit

RKC Waalwijk speelt morgenavond, 23 december, op Het Kasteel haar laatste wedstrijd van het jaar tegen Sparta Rotterdam (21.00 uur). De Geelblauwen willen maar wat graag met een knaller het jaar 2021 afsluiten.

RKC Waalwijk

De Geelblauwen konden afgelopen zondag in het thuisduel tegen koploper PSV geen vuist maken en gingen met 1-4 onderuit. Namens RKC scoorde Jens Odgaard de Waalwijkse treffer, waardoor hij nu drie wedstrijden op rij heeft gescoord en zijn totaal op zes heeft gezet. Tegen Sparta heeft RKC de kans om zichzelf, vlak voor de feestdagen, een groot cadeau te doen. Bij een positief resultaat kan er namelijk een gat worden geslagen met de ploegen onder de streep.

Sparta Rotterdam

De Rotterdammers beleven ten opzichte van vorig seizoen een wat zwaarder jaar tot nu toe. Waar de ploeg van trainer Henk Fraser in 20/21 hoge ogen gooide en het tot de play-offs om Europees voetbal schopte, staat het op dit moment zeventiende met twaalf punten uit zeventien wedstrijden. Sparta zal er dus op gebrand zijn om dit ook voor hun belangrijke duel tegen RKC te winnen. Beide ploegen hebben dus baat bij een overwinning.

Balans

In de Eredivisie speelden RKC en Sparta tot nu toe 39 onderlinge duels. De Geelblauwen hebben daarin het voordeel, zij wisten tegen de Rotterdammers zestien keer de drie punten te halen. Het werd daarnaast tien keer gelijk en dertien keer ging Sparta er met de winst vandoor. Eerder dit jaar, op 23 oktober, speelden beide ploegen al eens tegen elkaar. Michiel Kramer zorgde er toen in de allerlaatste minuten voor dat de Geelblauwen drie punten bij konden schrijven.

Arbitrage

De wedstrijd van donderdagavond staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Dongen & Van Kampen. Vierde official is de heer Rozendal. Vanuit Zeist zullen zij worden bijgestaan door VAR en AVAR Gansner & Van de Ven.

Live

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk is donderdagavond live te volgen via ESPN 1! De wedstrijd is bovendien ook te beleven via ons Twitter-verslag. Daarnaast zal Langstraat FM (106.8) zoals altijd het duel live verslaan.

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Jens Odgaard scoortx 4.10

Speel bewust 18+