RKC Waalwijk wil zich in eigen huis herpakken tegen FC Groningen

Morgenavond om 21.00 uur ontvangt RKC Waalwijk FC Groningen. Na twee nederlagen is de Geelblauwen er in het eigen Mandemakers Stadion alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken tegen de Groningers. 

RKC Waalwijk

De laatste twee wedstrijden, tegen FC Utrecht en Sparta Rotterdam, gingen helaas verloren voor RKC, terwijl daarvoor een serie van vijf ongeslagen wedstrijden werd neergezet. Doordat de concurrentie de afgelopen duels wel de omhoog vond, bedraagt de voorsprong op VVV-Venlo, Willem II, ADO Den Haag en FC Emmen op dit moment respectievelijk één, twee, acht en negen punt(en). Boven de Geelblauwen bevindt PEC Zwolle zich met drie punten meer. 

FC Groningen

De club uit het noorden bezet momenteel een knappe zesde plek op de ranglijst. Waar Ajax en AZ dit seizoen al werden verslagen, laten de Groenwitten af en toe nog weleens punten liggen tegen ploegen uit het rechterrijtje. Afgelopen speelronde was het bijvoorbeeld FC Emmen dat een puntje mee wist te nemen uit Groningen. Desalniettemin speelt de ploeg van Danny Buijs nog voor voldoende kansen op een hogere notering. Het verschil met nummer vijf Feyenoord is namelijk slechts vier punten. 

Balans

De twee clubs speelden in het verleden 44 duels met elkaar. Daarvan wist RKC Waalwijk er zestien te winnen en veertien keer eindigde het duel gelijk. Daarnaast wisten de Noorderlingen veertien wedstrijden om te zetten in drie punten. Eerder dit seizoen werd het 2-0 voor FC Groningen. De laatste thuisoverwinning van RKC Waalwijk tegen FC Groningen komt uit het seizoen 2009/2010. In Waalwijk werd het destijds 3-1, dankzij goals van Charlison Benschop (2x) en Ruud Berger. De laatste competitiewedstrijd tussen beide ploegen in Waalwijk is al even geleden: in 2014 werd het destijds 1-1.

Arbitrage

Edwin van de Graaf is zaterdagavond de scheidsrechter bij het duel in het Mandemakers Stadion. Hij wordt geassisteerd door Jan de Vries en Thomas Krijt. De KNVB heeft Marc Nagtegaal aangewezen als vierde official. De heren Makkelie en Ribbink zijn actief als VAR en AVAR.

Live

RKC Waalwijk – FC Groningen zal zaterdag vanaf 21.00 uur live te zien zijn op ESPN. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet eveneens live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk – FC Groningen nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,40x je inzet terug:

RKC Waalwijk op voorsprong na exact 60 minutenx 3,40

Speel bewust 18+