• 42'
    Sylla Sow
  • 65'
    Robin Pröpper

RKC Waalwijk heeft op bezoek bij Heracles Almelo de eerste driepunter van het seizoen gepakt! Op bezoek in het oosten won de ploeg van Fred Grim met een 0-1 overwinning door een doelpunt van Saïd Bakari.

Bakari

De wedstrijd kende een tamme openingsfase. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar het eerste bedrijf speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam na een klein kwartier. Een corner van Teun Bijleveld werd door Robin Pröpper over de linkerbovenhoek gekopt. Na een klein half uur kwam het eerste gevaar van Waalwijkse zijde. Sylla Sow gaf de bal mee aan Cyril Ngonge die goed opendraaide in de as van het veld. Hij gaf de bal mee aan de opkomende Saïd Bakari die in het strafschopgebied zonder nadenken uithaalde en knap in de verre hoek doel trof: 0-1. Rond het half uur beproefde ook Ngonge twee keer zijn geluk, maar beide gevaarlijke pogingen werden niet tot doelpunt omgezet.

RKC had steeds meer de controle in de wedstrijd. Na een half uur kreeg de thuisploeg echter een penalty toebedeeld door debutant scheidsrechter Van der Laan. Luuk Wouters raakte bij het wegschieten van de bal Silvester van der Water, waardoor de bal op de stip ging. Rai Vloet nam plaats achter de bal om de stand gelijk te trekken, maar hield geen rekening met Kostas Lamprou. De Griekse goalie zat in de goede hoek en keerde met een prima reflex de inzet. Hiermee was ook de ruststand bereikt: 0-1.

Driepunter

De wedstrijd kende na de pauze hetzelfde beeld als in de eerste helft. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar kreeg weinig echte kansen. RKC probeerde de ruimte achter de Almelose defensie te benutten via de flanken. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam uit een corner van de ingevallen Morad El Haddouti. Zijn voorzet schoot gevaarlijk door, maar bereikte helaas geen medespeler. Naarmate de tweede helft vorderde voetbalde RKC steeds verder van eigen doel af in zoektocht naar de verdubbeling van de voorsprong.

In de 70e minuut was Heracles dichtbij de gelijkmaker met een vrije kopkans. Een voorzet van Bijleveld werd net naast gekopt. Hierna werd direct een dubbele wissel doorgevoerd. Vitalie Damașcan en Sylla Sow maakten plaats voor Richard van der Venne en Ola John. Laatstgenoemde maakte hiermee zijn officiële debuut voor de Waalwijkers.

De Waalwijkers waren nog 10 minuten verwijderd van de eerste overwinning dit seizoen. Heracles drong echter gevaarlijk aan en was meerdere malen dichtbij de gelijkmaker. Een dribbel van Van der Water belandde via een Waalwijks been naast het doel van Lamprou. Ook Delano Burgzorg was dichtbij met een gevaarlijke afstandspoging die op de lat belandde. Ayman Azhil kreeg vijf minuten voor tijd ook nog zijn debuut van Fred Grim. Hij viel in voor aanvoerder Anas Tahiri. Met vijf minuten blessuretijd kwam er nog een slotoffensief van Heracles, maar ook hierin bleven echt grote kansen uit. RKC kende een mooie avond in Almelo, waarin de eerste drie punten konden worden bijgeschreven.

RKC dankt alle supporters die vanuit thuis de ploeg gesteund hebben in jacht naar de overwinning. Geniet van jullie weekend!