RKC Waalwijk wint in doelpuntenfestijn van TOP Oss

RKC Waalwijk heeft op het veld van buurman vv Baardwijk de tweede oefenzege geboekt in de voorbereiding. Tegen TOP Oss werd het maar liefst 5-3, de Geelblauwe doelpunten kwamen van Julian Lelieveld, David Min, Dario van den Buijs, Mika Biereth en Yassin Oukili.

Vroege voorsprong

Het doelpuntenfestijn begon uiteraard met een vroege goal. Nadat TOP Oss de bal niet goed wegkreeg, slalomde Julian Lelieveld zich langs drie verdedigers en schoot in de verre hoek raak. Lang kon RKC echter niet genieten van de voorsprong. Jearl Margaritha schoot, het moet gezegd, fantastisch binnen. David Min was hierna verantwoordelijk voor de 2-1, zijn lage schuiver in de hoek ging via de paal binnen. Opnieuw was het TOP dat hierna langszij kwam. Na een overtreding in het strafschopgebied was het Kay Tejan die de penalty en dus de 2-2 benutte. In de 40e minuut kreeg RKC een vrije trap, waarbij Dario van den Buijs en Lennerd Daneels achter de bal gingen staan. Eerstgenoemde draaide de bal heerlijk over de muur en buiten het bereik van doelman Norbert Alblas: 3-2!

Slotakkoord

RKC breidde hierna de marge uit tot 4-2, doordat Mika Biereth opnieuw zijn goaltje meepikte. Een mooie voorzet van Lennerd Daneels kwam aan bij de spits, die in twee instanties binnenwerkte. TOP Oss deed echter wel wat terug, doordat Kyvon Leidsman een lage voorzet van dichtbij binnenschoot. Het slotakkoord was echter voor de Geelblauwen. Yassin Oukili schoot met rechts richting de verre hoek, waarna zijn schot via de paal binnenviel. Het betekende de 5-3 en daarmee ook de eindstand.

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Pereira, Lelieveld, Felida, Van den Buijs, Wouters, Lutonda, Oukili, Augustijns, Min, Kuijpers, Kramer

Wisselspelers: Kesting, Biereth, Bel Hassani, Mulder, Nieuwpoort, Daneels, Bakari

Doelpunten
3' Julian Lelieveld (1-0)
11' Jearl Margaritha (1-1)
18' David Min (2-1)
32' Kay Tejan (2-2, p)
40' Dario van den Buijs (3-2)
54' Mika Biereth (4-2)
66' Kyvon Leidsman (4-3)
72' Yassin Oukili (5-3)