RKC Waalwijk wint twee prijzen bij Eredivisie Awards

RKC Waalwijk is bij de Eredivisie Awards van ESPN en de Eredivise CV twee keer in de prijzen gevallen. Michiel Kramer won de prijs voor 'Doelpunt van het jaar' en Stichting Samen RKC eindigde op de derde plek bij de 'Voetbal Geeft Prijs' voor het maatschappelijke project KickIt Rolstoelvoetbal. 

Doelpunt van het jaar

Michiel Kramer won de Award voor 'Doelpunt van het jaar' met zijn weergaloze goal tegen Go Ahead Eagles van afgelopen seizoen. Van een kleine veertig meter verschalkte de aanvoerder van de Geelblauwen de doelman van de Deventenaren. Op het Eredivisie Awards gala werd deze goal officieel uitgeroepen tot mooiste van het seizoen 2022/2023.

Voetbal Geeft Prijs

Bij de Eredivisie Awards werd ook de 'Voetbal Geeft Prijs' uitgereikt. Negen clubs waren genomineerd met een maatschappelijke iniatief, waaronder RKC Waalwijk met het project KickIt Rolstoelvoetbal. Voor elke stem verdiende de club geld om het project uit te voeren. Op het gala werd bekend dat Stichting Samen RKC op de derde plaats is geĆ«indigd. Namens de club namen Algemeen Directeur Frank van Mosselveld en Manager MVO & Duurzaamheid Wendy Smits de prijs in ontvangst. 

Foto's: Nathan Reinds, Eredivisie Awards