David Min
    1 : 2
  • 89'
    Melle Meulensteen

Ons RKC heeft vanavond een nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. Voor rust bleven de goals uit, maar na de pauze vielen alle doelpunten. Doelpunten van Mats Seuntjens en Lisandro Semedo leverden de Limburgers uiteindelijk de drie punten op, de aansluitingstreffer van David Min kwam te laat.

Brilstand

In de openingsfase ging het spel beide kanten op. Toch waren de grotere kansen voor de uitploeg. Zo bracht Kostas Lamprou redding op een inzet van Emil Hansson. Mats Seuntjens raakte voor de Limburgers daarnaast de paal, na een schot van dichtbij. Na 20 minuten was het eerste gevaarlijke moment voor de thuisploeg. De opgekomen Saïd Bakari gaf laag voor, maar Lennerd Daneels kwam net te kort om de voorzet binnen te glijden.

De wapenfeiten van beide ploegen bleven beperkt. Zian Flemming kopte recht in de handen van Lamprou en Yanick van Osch kwam met de schrik vrij toen zijn trap de rug van de jagende Finn Stokkers raakte. Ook de kort daarop volgende afstandspoging van Paul Quasten leverde geen treffer op, waardoor we met de brilstand gingen rusten: 0-0.

Min

De tweede helft kende een enorm zure start voor de Waalwijkers. Nadat George Cox de bal op het middenveld veroverde gaf hij de bal voor op Mats Seuntjens. Laatstgenoemde scoorde van dichtbij een niet te missen kans: 0-1. Tien minuten later was het opnieuw raak. Na een te korte terugspeelbal bracht Lamprou redding, maar hij kon niet voorkomen dat Semedo scoorde uit de rebound: 0-2.

De Geelblauwen moesten op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo raakte Anas Tahiri de paal en werd een inzet van Melle Meulensteen van de lijn gehaald. Tien minuten voor tijd viel dan toch nog de 1-2. Invaller David Min maakte met het hoofd zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Diezelfde Min wist bijna eigenhandig de achterstand om te draaien, maar doelman Van Osch wist met een uiterste krachtsinspanning wel redding te brengen op zijn tweede kopbal. De gelijkmaker bleef uit en RKC ziet daardoor Fortuna uitlopen op de ranglijst.