2 : 2
  • 90'
    Isac Lidberg
    3 : 2

Op woensdagavond 19 april speelde RKC de inhaalwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd kon alle kanten op maar eindigde helaas in een nederlaag.

Verloren voorsprong

In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg de overhand. Ondanks het betere van het spel leidde dit niet tot een echte kans. In de achtste minuut ontstaat dan het eerste gevaarlijke moment voor RKC. Michiel Kramer besloot uit te halen van net over de middenlijn. De bal belandde fantastische achter doelman De Lange. Vervolgens bleef Eagles wel aandringen en nog geen tien minuten later schoot Linthorst een volley raak vanuit een afgeslagen corner. De goede fase van Go Ahead bleef ook daarna aanhouden. In de 23e minuut viel dan ook de tweede goal voor de thuisploeg. Mats Deijl kreeg de bal voor zijn voeten in de Waalwijkse zestien. Hij liet Vaessen geen kans. Vaessen had vervolgens wel een antwoord op de volgende grote kans van Go Ahead. Hij kreeg zijn hand net achter een inzet van een Go Ahead-aanvaller. De Thuisploeg bleef maar aanvallen en dit leidde uiteindelijk tot een strafschop net voor het rustsignaal. Mats Seuntjes kreeg de bal op zijn hand in de zestien. Willum Wilumsson wist echter deze strafschop niet te benutten en schoott de bal over. Met een 2-1 achterstand ging RKC de rust in.

Strijdend ten onder in laatste minuut

Na vijf minuten in de tweede helft vonden de eerste wissels aan Waalwijkse kant plaats. Lutonda en Nieuwpoort verlieten het veld voor Oukili en Bakari. De wissels gaven wat nieuw elan aan de ploeg van Oosting en in de 55 minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Michiel Kramer ontving de bal uit de kluts voor zijn voeten. Hij schoot de bal langs doelman De Lange, die kansloos was. Oosting besloot nog een keer te wisselen. Hij bracht Florian Josefzoon voor Julen Lobete. De invaller was gelijk gevaarlijk, met een schot dat helaas niet genoeg precisie mee kreeg. Het laatste kwartier kantelde de wedstrijd weer naar Geel-Rode kant. De thuisploeg was een aantal keer erg gevaarlijk met onder andere Kuipers en Lidberg. De laatste genoemde spits van Go Ahead kwam ook in de laatste vijf minuten gevaarlijk voor Vaessen. Ook deze werd uitstekende gekeerd door de goalie. RKC Waalwijk leek genoegen te nemen met een punt en verdedigde met man en macht. Helaas viel in de laaste minuut alsnog een doelpunt voor de thuisploeg. Uit een corner in de 95ste minuut kreeg Isac Lidberg de bal voor zijn voeten in Waalwijkse zestien. Hij schoot de bal langs Vaessen. Hierdoor moest RKC Waalwijk zonder punten weer naar huis. Aankomende zondag speelt RKC alweer de volgende wedstrijd uit in Alkmaar bij AZ.