RKC wil novembermaand goed starten in Groningen

Morgen, zondag 7 november, neemt RKC Waalwijk het in Groningen op tegen de plaatselijke FC. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in Euroborg tussen de huidige nummers veertien en vijftien.

RKC Waalwijk

Waar RKC afgelopen maand vijf punten vergaarde tegen Go Ahead Eagles, Feyenoord en Sparta en de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker wist te bereiken ten koste van Willem II, gingen de Geelblauwen oktober toch uit met een nederlaag. In eigen huis werd er met 0-1 verloren van SC Cambuur. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat na elf wedstrijden op een veertiende plaats en pakte tot nu toe tien punten. 

FC Groningen

Zoals gezegd staat FC Groningen met evenveel punten één plek lager op de ranglijst. Daarmee is het nog niet het seizoen van de ploeg van Danny Buijs. Tegen RKC hoopt FC Groningen dan ook voor de ommekeer te gaan zorgen en de weg omhoog in te slaan. Bij de Groenwitten is in ieder geval een oude bekende prima begonnen. Cyril Ngonge mag zich met zes doelpunten momenteel clubtopscorer noemen.

FC Groningen - RKC Waalwijk staat zondag ook in het teken van het afscheid van Arjen Robben. De buitenspeler maakte in 2000 uit bij RKC zijn profdebuut en wordt 21 jaar later gehuldigd voor zijn imposante carrière.

Balans

De wedstrijd tussen FC Groningen en ons RKC werd tot nu toe 45 keer gespeeld. Zeventien keer wonnen de Geelblauwen, veertien maal trok De Trots van het Noorden aan het langste eind en veertien keer bleef het gelijk. De laatste ontmoeting tussen beide clubs vond plaats in Waalwijk, toen er mede door Thijs Oosting (2x) en Sylla Sow met 3-1 werd gewonnen.

Bekijk hier de samenvatting van die wedstrijd nog eens terug!

Arbitrage

De wedstrijd van zondagmiddag staat onder leiding van Kevin Blom. Hij wordt geassisteerd door de heren van Dobre en Ozinga. Vierde official is de heer Smit. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Higler & Kleinjan.

Live

Zondagmiddag niet in het uitvak? FC Groningen – RKC Waalwijk is alsnog live te volgen via ESPN 2. Beleef de wedstrijd ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

RKC Waalwijk wintx 4.35

Speel bewust 18+