RKC wint laatste oefenduel voor seizoensouverture

RKC Waalwijk heeft vanmiddag tijdens een besloten oefenduel tegen KV Mechelen met 5-4 gewonnen. Namens de Geelblauwen scoorden Mario Bilate (2x), Anas Tahiri, Nando Nöstlinger en Morad El Haddouti.

RKC begon het oefenduel met veel gevaar voor het doel van de Vlaamse doelman Yannick Thoelen. Via onder meer Richard van der Venne, James Efmorfidis en Mario Bilate creeërden de thuisploeg een legio kansen, maar was het uitgerekend Nando Nöstlinger die RKC op voorsprong bracht. Na een mooie solo van Efmorfidis stond Nöstlinger bij een corner op de juiste plek om de bal binnen te werken. Hierna was het Engvall die de bezoekers op gelijke hoogte schoot, maar RKC ging alsnog rusten met een voorsprong. Via een penalty van Anas Tahiri en een mooie stift van Mario Bilate was de ruststand 3-1.

Waar het in het begin van de eerste helft ontbrak aan doelpunten, vielen deze in het tweede bedrijf juist als rijpe appelen. Een mooie combinatie tussen Nöstlinger en El Haddouti zorgde voor ruimte bij laatstgenoemde. Hij zag het gaatje in de korte hoek en verschalkte Thoelen: 4-1. Vrijwel direct was het Igor de Camargo die met een bekeken kopbal de stand op 4-2 zette. Hierna vielen er nog drie goals. Namens RKC werd Bilate goed vrijgespeeld die via de binnenkant van de paal zijn tweede van de middag maakte. Hierna vervolmaakte De Camargo zijn hattrick met een penalty en een intikker in de slotminuut.

Met de doelpuntrijke overwinning wint RKC de laatste oefenpot voor de start van de competitie, op 13 september thuis tegen Vitesse. Alle informatie over de kaartverkoop voor dit duel vind je hier

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Lamprou, Nöstlinger, Augustijns, Nieuwpoort, Wouters, Anita, Tahiri, Van der Venne, Daneels, Bilate, Efmorfidis

Wissels: Vaessen, Meulensteen, Olsak, El Haddouti, Sow, Lutonda, M. Grim, Min, Langras, Van Grunsven