#RKCarnaval: RKC Waalwijk kleurt rood, geel en blauw tijdens carnaval!

Als Waalwijkers zijn we trots op carnaval en de geschiedenis hiervan. Inmiddels is het carnavalsshirt van RKC een ware traditie geworden. Dit jaar gaan we terug in de tijd, terug naar het ontstaan van Schoenlapperslaand en de bijbehorende vlag.  

RKC Waalwijk is verheugd om vandaag om 11.11 uur bekend te maken dat het voor het vierde jaar op rij in samenwerking met kledingpartner Stanno, een speciaal carnavalstenue heeft ontworpen. Het shirt zal gedragen worden tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op vrijdag 17 februari om 20.00 uur.   

Tenue

De basis van het tenue is de vlag van Waalwijk tijdens carnaval, Schoenlapperslaand. De kleuren rood, geel en blauw komen terug in deze vlag én in het tenue. Daarnaast is het RKC-logo in carnavalsstijl ontworpen. Het carnavalstenue wordt in gelimiteerde oplage verkocht in de online webshop en Fanshop van RKC Waalwijk. 

TOTO

Dit jaar is onze partner TOTO nauw betrokken bij de carnavalcampagne. Onder het motto ‘TOTO kleurt mee met RKC!’ is de TOTO-mouwbadge op het shirt een uniek carnavalexemplaar, geheel in de stijl van het tenue. 
 
Uiteraard prijken ook onze andere shirtsponsoren Willy Naessens, De Mandemakers Groep, van Mossel, JM van Delft & zn en DAS Bouwsystemen op het carnavalstenue.  

Spandoek en pre-party

Daarnaast heeft partner Bavaria een enorm spandoek in de carnavalskleuren mogelijk gemaakt op vak JJ in het Mandemakers Stadion en organiseren we samen met hen de pre-party op het Fanplein voorafgaand aan de wedstrijd. Bij aankoop van zes bier op het Fanplein ontvangt u een gratis Bavaria/RKC Waalwijk embleem. Let op: op = op.

Giro 555

Zodra de aftrap van het thuisduel tegen Fortuna Sittard heeft plaatsgevonden, is het mogelijk een gedragen en gesigneerd wedstrijdshirt te bemachtigen. Deze worden namelijk online geveild via MatchWornShirt.com Na afloop van de wedstrijd worden deze gesigneerd door de desbetreffende speler. De veiling start op vrijdag 17 februari 20.00 uur en eindigt op vrijdag 24 februari 20.00 uur.  

De totale opbrengst van de veiling zal ten goede komen aan Giro 555, zij doneren aan de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije.