Statement RKC Waalwijk op Podcast Gefixt

Deze week lanceerde de NOS iedere dag een aflevering van de podcast Gefixt. Deze podcastserie gaat over matchfixers in de sportwereld. Gisteren, zondag 3 oktober, zijn er twee afleveringen gelanceerd over mogelijk ‘gefixte’ voetbalwedstrijden in de inmiddels opgeheven Nederlandse beloftencompetitie. Waaronder de wedstrijd Jong Roda JC-Jong RKC, op 5 november 2019.

RKC Waalwijk is 6 maanden geleden door de NOS op de hoogte gebracht van de inhoud van de Podcast en heeft direct daarna melding gemaakt bij de KNVB. Tevens heeft de club direct zelf onderzoek gedaan, beelden bekeken en uiteraard deze beelden beschikbaar gesteld voor verder onderzoek.

De signalen van matchfixing, zoals benoemd in de podcast Gefixt, zijn bekend bij de KNVB en het onderzoek is inmiddels achter de rug. Op basis van het huidige dossier heeft de KNVB nu onvoldoende mogelijkheden om verder onderzoek te doen en/of tot tuchtrechtelijke vervolging over te gaan.

De podcast Gefixt geeft wel nieuwe inzichten. De podcast toont (nogmaals) aan hoe gevoelig het voetbal kan zijn voor benaderingen door criminelen om wedstrijden te ‘fixen’. Met deze nieuwe inzichten kunnen politie, OM en overheid vervolgstappen bepalen. De KNVB en RKC Waalwijk willen uiteraard graag helpen waar mogelijk en hopen dat de autoriteiten, met al hun opsporingsmogelijkheden verder onderzoek doen naar dit dossier.