Thierry Lutonda op huurbasis naar RKC Waalwijk

De 19-jarige Thierry Lutonda wordt voor één seizoen gehuurd van het Belgische RSC Anderlecht. In de huurovereenkomst van de verdediger is bovendien een optie tot koop bedongen.

Technisch directeur Mo Allach: ''We zijn uiteraard erg tevreden met de komst van Thierry, die is gehaald voor de positie van linksback. Een positie die meerdere jaren bij ons RKC Waalwijk dun bezet is geweest. Thierry is een jong talent met drive, energie en potentie. Bij Anderlecht heeft hij een uitstekende jeugdopleiding genoten en heeft hij in diverse nationale jeugdteams gespeeld. We hebben veel vertrouwen in Thierry, waardoor we content zijn dat we met het oog op de toekomst ook een optie tot koop overeen zijn gekomen.''

Thierry Lutonda
Lutonda (19) genoot zijn opleiding bij de club uit zijn geboortestad: Standard Luik. Daar viel hij dermate op dat hij op jonge leeftijd werd opgepikt door de jeugdopleiding van Anderlecht. Sinds 2014 draagt hij het shirt van Paars-Wit en doorliep hij bijna alle jeugdelftallen van de club en nationale ploeg. In totaal speelde hij ruim 25 officiële duels voor jeugdteams van De Rode Duivels. Afgelopen seizoen maakte Lutonda bovendien zijn officiële debuut in het eerste elftal van Anderlecht, thuis tegen KV Oostende.

Na de komst van aanvaller James Efmorfidis en doelman Kostas Lamprou is Thierry Lutonda de derde aanwinst van RKC Waalwijk voor komend seizoen.