RKC Waalwijk wil aansluiting vinden met bovenkant rechterrijtje

Woensdag staat er voor ons RKC Waalwijk een belangrijk duel op het programma tegen Fortuna Sittard. In het Mandemakers Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt tussen de nummers 13 en 15 van de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten, waarbij het doel van de Geelblauwen is om dit gat te verkleinen en dat met de onderste ploegen juist te vergroten.

RKC Waalwijk

Een overwinning zou voor RKC op het ideale moment komen, nadat het zich afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen PSV niet wist te belonen voor een sterke eerste helft. De ploeg van Fred Grim creëerde meerdere grote kansen om de score te openen, maar helaas stonden zowel de doelman Mvogo, de paal én Teze in de weg. Uiteindelijk was het PSV die vlak voor rust op voorsprong kwam door een vrije trap van Eran Zahavi. Halverwege de tweede helft wist PSV de score te verdubbelen via Pablo Rosario, waardoor RKC haar meerdere in PSV moest erkennen.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard trof afgelopen weekend met Ajax de huidige koploper van de Eredivisie en ook zij kwamen net te kort voor een stunt (1-2). In de eerste helft werd het 0-1 door een eigen doelpunt van spits Sebastian Polter, maar net na rust wist Fortuna deze achterstand ongedaan te maken via rechtsback Mickaël Tirpan. Uiteindelijk was het Sébastien Haller die ervoor zorgde dat de thuisploeg zonder punten achterbleef. De Limburgers eindigde het duel echter wel met tien man, nadat Polter direct rood kreeg. Hij is er woensdag dus sowieso niet bij. Ondanks de nederlaag is Fortuna sinds december bezig aan een sterke opmars. Zodoende zal Fortuna met het nodige vertrouwen afreizen naar Waalwijk.

Balans

De balans tussen RKC en Fortuna Sittard is in het voordeel van de thuisploeg. De Waalwijkers wonnen vier van de twaalf ontmoetingen in eigen stadion. Verder wisten de bezoekers drie keer de overwinning mee te nemen en eindigde het vijf keer in een gelijkspel. De laatste ontmoeting in Waalwijk dateert van 9 april 2018, waar het in 1-1 eindigde door doelpunten van Seys en Hutten. Eerder dit seizoen werd het 2-1 in Sittard. In die wedstrijd begonnen de Geelblauwen sterk en openden ze de score via Finn Stokkers. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Sebastian Polter gelijk voor Fortuna en ditzelfde kunstje werd in de slotseconden van de wedstrijd herhaald door Lisandro Semedo, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1. Nu dus de kans voor RKC om de punten in Waalwijk te houden.

Arbitrage

De wedstrijd zal woensdag onder leiding staan van scheidsrechter Laurens Gerrets, wat zijn debuut in de Eredivisie betekent. Hij zal worden geassisteerd door de heren Janson en De Vries. De vierde official bij dit duel is de heer Bijl en de heren Pérez en Zeinstra zijn de VAR en AVAR.

Live

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard zal woensdag vanaf 20.00 uur live te zien zijn op ESPN 3. Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurt. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk – Fortuna Sittard nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 5,35x je inzet terug:

Correcte score combinatie: 1-0, 2-0 of 3-0x 5,35