• 79'
    Vito van Crooy
    3 : 2
  • 90'

Ons RKC heeft vandaag een punt overgehouden aan de belangrijke uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Waar beide ploegen op voorsprong kwamen, werden de punten uiteindelijk toch gedeeld: 3-3. Namens de Geelblauwen waren Cyril Ngonge (2x) en Thijs Oosting trefzeker.

Overwicht

De belangen waren vooraf voor beide ploegen duidelijk: winst zou voor zowel RKC als VVV goud waard betekenen. Toch moesten de Geelblauwen al vroeg een domper verwerken. Na drie minuten spelen bediende Vito van Crooij vanaf rechts spits Georgios Giakoumakis, waarna de Griek al vroeg voor de 1-0 tekende.

Ondanks de vroege tegentreffer stelde RKC iets meer dan tien minuten later orde op zaken. Ahmed Touba kwam goed op in het centrum, zag Thijs Oosting vertrekken en zette de nummer 25 met buitenkant voet alleen voor doelman Thorsten Kirschbaum. De RKC'er bleef koel en schoof rustig de gelijkmaker binnen: 1-1!

RKC pakte door en ging daarom op zoek naar meer. Na ruim een half uur kregen de Waalwijkers ook loon na werken. Cyril Ngonge ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot met links in de verre hoek raak: 1-2!  De Geelblauwen hadden het overwicht en waren via Richard van der Venne nog dicht bij de 1-3, maar beide ploegen zouden alsnog gaan rusten met een gelijke stand. Een kopie van de 1-0, waarbij Van Crooij voorgaf, werd binnengelopen door Joshua John. Daardoor werd de ruststand alsnog 2-2.

Doelpuntrijk

In de tweede helft ging ons RKC opnieuw op zoek naar de voorsprong. De eerste mogelijkheden kwamen op naam van eerdere doelpuntenmaker Ngonge en aanvoerder Anas Tahiri, maar waren beiden niet trefzeker. Sylla Sow was daarna nog het dichtst bij. Hij kreeg zijn hoofd achter een voorzet van Van der Venne, maar de bal eindigde via de binnenkant van de paal in de handen van Kirschbaum.

De thuisploeg kroop hierna wat meer uit haar schulp en werd tweemaal gevaarlijk via een corner. Ruim tien minuten voor tijd was het dan ook VVV dat de voorsprong pakte. Waar hij eerst tweemaal aangever was, kopte Van Crooij ditmaal de 3-2 raak in de verre hoek. Het betekende een flinke tik voor RKC, maar vijf minuten later viel in het enerverende duel de gelijkmaker. Een vrije trap van Ngonge belandde binnen het strafschopgebied op de arm van Giakoumakis, waardoor scheidsrechter Kamphuis naar de stip wees. Diezelfde Ngonge bleef rustig vanaf elf meter en tekende daarmee voor de belangrijke 3-3.

Zowel RKC als VVV kregen in de absolute slotfase nog enkele kansen om alsnog de drie punten over de streep te trekken, maar 3-3 bleek uiteindelijk de eindstand van een doelpuntrijke editie van VVV-Venlo - RKC Waalwijk.