Vurnon Anita tekent eenjarig contract bij RKC Waalwijk

Vurnon Anita trainde al enige tijd mee met de selectie van Fred Grim en tekent nu een contract welke hem tot het einde van het seizoen aan RKC Waalwijk bindt.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''Het hing al een tijdje in de lucht, maar we zijn blij dat we Vurnon definitief aan onze selectie mogen toevoegen. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Met zijn ervaring en spelinzicht gaat hij van toegevoegde waarde zijn voor ons RKC.''

Vurnon Anita
De in het CuraƧaose Willemstad geboren Anita (31) maakte op 19 maart 2006 namens Ajax zijn profdebuut, uit tegen FC Groningen. Uiteindelijk speelde hij 152 duels in het rood-wit, waarin hij driemaal kampioen werd en even vaak de KNVB Beker won. In 2012 verruilde hij met een transfer naar Newcastle United de Eredivisie voor de Engelse Premier League. Na 155 wedstrijden voor The Magpies speelde Anita later nog voor Leeds United, Willem II en recent CSKA Sofia. Anita heeft bovendien drie interlands voor het Nederlands Elftal op zijn naam staan.

Eerder deze zomer gingen James Efmorfidis, Thierry Lutonda, Kostas Lamprou, Nicolas Olsak, Ahmed Touba en Aymen Azhil Vurnon Anita al voor. De middenvelder is de zevende versterking voor RKC Waalwijk dit seizoen.