2 : 1
  • 85'
    Sander van de Streek
    3 : 1

RKC Waalwijk heeft vanmiddag in Utrecht verloren van de plaatselijke FC. In de Domstad werd het 3-1 voor de thuisploeg. Namens RKC scoorde debutant Vitalie Damașcan, voor FC Utrecht waren Mahi, Kerk en Van de Streek trefzeker.

Mahi

In de beginfase was het voornamelijk de thuisploeg wat de aanval zocht. Gyrano Kerk liet meermaals zijn kwaliteiten zijn en was dreigend met voorzetten vanaf de rechterkant. Hierbij was het met name de Zweedse middenvelder Simon Gustafson die van zich liet spreken met doelpogingen. Zijn schoten mistten echter kracht en precisie.

RKC had moeite met het vinden van het vijandelijke doel, al kroop het gedurende de eerste helft meer uit haar schulp. Het voetbalde meer richting het doelgebied van Utrecht-doelman Paes en trachtte via voorzetten vanaf de zijkanten gevaarlijk te worden. James Efmorfidis probeerde het hierna nog van afstand. Het was echter Utrecht dat de bovenliggende partij was en uiteindelijk ook op voorsprong wist te komen. Django Warmerdam gaf laag voor vanaf links en vond Mahi die van dichtbij de 1-0 binnenwerkte.

Debutant

In de tweede helft bracht Fred Grim al snel vers bloed via Morad El Haddouti en debutant Vitalie Damașcan, wat zijn vruchten afwierp. RKC toonde zich meer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel dan ook op bijna één uur spelen. Aanvoerder Anas Tahiri zag de diepgaande spits Damașcan, die met St. Jago in zijn rug richting het doel van Paes schoot. De inzet van Damașcan was hard en zuiver, die de doelman kansloos liet: 1-1!

Toch was het uiteindelijk FC Utrecht wat aan het langste eind zou trekken. Juist toen RKC door wilde drukken, dompelde Gyrano Kerk de Geelblauwen in mineur. De scherpe aanvaller wipte bij een voorzet de bal met buitenkant rechts in de verre hoek achter Kostas Lamprou: 2-1. RKC was via Damașcan en mede-debutant Cyril Ngonge nog dicht bij de 2-2, maar vijf minuten voor tijd werd het duel beslist via Sander van de Streek. Uit een corner kopte de middenvelder bij de tweede paal raak en zorgde voor de beslissende 3-1. RKC verliest daarmee haar derde wedstrijd dit seizoen.

Volgend weekend wacht RKC weer een thuiswedstrijd. Op zaterdag 3 oktober (18.45 uur) wacht PEC Zwolle in het eigen Mandemakers Stadion.