2 : 0
  • 49'
    Steven Berghuis
    3 : 0

Ons RKC heeft zich vanmiddag rechtstreeks gehandhaafd in de Eredivisie. Ondanks dat er in de Kuip met 3-0 werd verloren van Feyenoord, komen de Waalwijkers ook komend seizoen uit op het hoogste niveau van Nederland.

Kansrijk

RKC begon met twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van het thuisduel tegen FC Twente. Shawn Adewoye maakte zijn basisdebuut, hij verving de geschorste Ahmed Touba. Ook Saïd Bakari startte weer aan de aftrap, omdat Juriën Gaari geblesseerd was. Om half 3 werd er onder leiding van Bas Nijhuis afgetrapt voor de allerlaatste speelronde van het seizoen 2020-2021.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Ridgeciano Haps trok naar binnen en schoot vanaf de rand van de zestien in kansrijke positie hoog over. Binnen vijf minuten waren ook de Waalwijkers gevaarlijk, maar de strakke voorzet van Bakari rolde net voorbij de paal. Even later tikte Nick Marsman een voorzet van Paul Quasten in de voeten van Richard van der Venne, maar hij schoot naast.

RKC had het eerste half uur het betere van het spel in De Kuip, maar tot een goal leidde dit niet. In de 37e minuut kregen de Waalwijkers de 1-0 tegen. Steven Berghuis legde een hoge bal panklaar voor Nicolai Jørgensen die kalm afrondde: 1-0. Vlak voor rust kregen de Geelblauwen ook nog 2-0 om de oren door Jens Toornstra. Dit was ook de ruststand.

Handhaving

Fred Grim besloot in de rust een driedubbele wissel door te voeren. Lennerd Daneels, Finn Stokkers en Sebbe Augustijns kwamen in de ploeg voor Cyril Ngonge, Sylla Sow en Anas Tahiri. Al snel werd de voorsprong van de Rotterdammers vergroot naar 3-0. Berghuis kreeg de bal voot de voeten en trof raak in de verre hoek.

Hierna was het vooral de thuisploeg dat balbezit had en kwam RKC er in de tweede helft lastiger uit. Kansen waren dan ook spaarzaam voor de Waalwijkers. De wedstrijd werd nog tijdelijk gestaakt toen supporters van de thuisploeg het stadion binnen waren gedrongen. Na een kort oponthoud konden we weer verder.

Grote mogelijkheden bleven voor beide ploegen uit. Nicolai Jørgensen en Mark Diemers raakten nog de paal en lat, maar de score bleef onveranderd. Ondanks het verlies handhaaft RKC Waalwijk zich dit seizoen rechtstreeks in de Eredivisie!