• 90'
    Fredrik Aursnes
  • 90'
    Reiss Nelson

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een meer dan verdiend punt behaald in De Kuip. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord, mede door doelpunten van Jens Odgaard en Vurnon Anita.

Effectief

Feyenoord startte de wedstrijd met aanvallende intenties en kreeg daardoor ook de nodige kansen in de beginfase. Zo kopte Marcos Senesi op de lat en mistte Cyriel Dessers twee grote mogelijkheden. Na meerdere kansen vond de thuisploeg de gewilde voorsprong. RKC kreeg de bal niet lekker weg, waardoor Jens Toornstra met een gericht schot de 1-0 verzorgde.

Lang kon Feyenoord echter niet van zijn voorsprong genieten, want het waren de Geelblauwen die drie minuten later zeer effectief met hun eerste kans omgingen. Spits Jens Odgaard kreeg de bal binnen de zestienmeter aangespeeld, omspeelde de Feyenoord-verdediging en schoot hem hard en laag achter doelman Justin Bijlow: 1-1! Waar het er vervolgens op leek dat beide ploegen met een gelijkspel de rust in zouden gaan, had RKC het vizier nogmaals op scherp staan. Odgaard verlengde de bal en gaf hem panklaar voor de instormende Vurnon Anita. De middenvelder kopte van dichtbij de 1-2 en daarmee de ruststand binnen.

Spannend

Ook RKC kon helaas niet lang van de voorsprong genieten. De tweede helft was amper onderweg en Guus Til bracht Feyenoord op gelijke hoogte. Hij ontving de bal na een omhaal van Senesi en rondde van dichtbij af: 2-2. Feyenoord ging daarmee op jacht naar de voorsprong en zette de Geelblauwen flink onder druk. Toch kwam RKC er in de counter meerdere keren gevaarlijk uit. Zo schoot Michiel Kramer oog in oog met Bijlow op de doelman en was de laatste pass vanaf de zijkant net niet op maat.

In de slotfase was het tegenhouden, maar hield de RKC-verdediging goed stand. Zo keerde Etienne Vaessen meerdere schoten van Alireza Jahanbakhsh en Tyrell Malacia. Feyenoord kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans voor Dessers, maar de spits schoot de bal in vrijstaande positie over. Uiteindelijk hield ons RKC knap stand en pakte uiteindelijk een verdiend punt in De Kuip.

RKC bedankt de 239 uitsupporters voor hun support! Volgende week wacht RKC een thuiswedstrijd, op zaterdag 23 oktober spelen de Geelblauwen om 21.00 uur tegen Sparta Rotterdam.