Jens Odgaard
    3 : 1
  • 76'
    Milan van Ewijk

RKC Waalwijk heeft vanavond in Friesland een 3-2 nederlaag geleden tegen sc Heerenveen. De thuisploeg nam in de eerste helft een riante 3-0 voorsprong, maar in de absolute slotfase kwamen de veerkrachtige Geelblauwen net te kort voor een punt.

Domper

sc Heerenveen begon sterk aan de eerste helft en had in de openingsfase het merendeel van het balbezit in het Abe Lenstra Stadion. Zo werd een lage voorzet van Milan van Ewijk er uitgehaald en kopte Sven van Beek voorlangs. De Geelblauwen wisten een achterstand niet te voorkomen. Na inmenging van de VAR ging de bal na een klein kwartier op de stip, nadat Ahmed Touba Henk Veerman vloerde. De spits rondde hierna zelf af: 1-0.

Kort na de tegentreffer kwam RKC bijna op gelijke hoogte. Een goed aangesneden vrije trap van Alexander Büttner werd op doel gekopt door Melle Meulensteen, maar doelman Erwin Mulder tikte de inzet over de lat. RKC zocht hierna meer de aanval, maar moest nog voor rust helaas twee tegentreffers slikken. Tibor Halilovic verschalkte Joel Pereira na een wippertje van Filip Stevanovic en op slag van rust werd het bovendien ook nog 3-0, toen Henk Veerman uit een vrije trap raak kopte. Daarmee eindigde de eerste helft in een domper voor de Geelblauwen.

Veerkracht

De Geelblauwen keerde na de thee terug op het veld met twee wissels. Jens Odgaard en Achraf El Bouchataoui kwamen er in voor Iliass Bel Hassani en Thierry Lutonda. Gedurende de tweede 45 minuten kreeg RKC meer vat op de Friezen. Odgaard stond ruim 20 minuten in het veld toen hij voor zijn eerste doelpunt in het Geelblauw tekende. Een goede dribbel en een dito schot met rechts was Mulder te machtig: 3-1. RKC voelde dat er iets mogelijk was en was kort hierna dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Lennerd Daneels belandde echter op de bovenkant van de lat.

Heerenveen wilde de wedstrijd in het slot gooien en was daar meermaals dicht bij via Joey Veerman en Siem de Jong. In de absolute slotfase werd het toch nog flink spannend in het Abe Lenstra Stadion. Een piekfijne voorzet van Büttner belandde op het hoofd van Richard van der Venne. De nummer tien stuurde de bal perfect in de verre hoek: 3-2. RKC zette alles op alles, wat ook enkele kleine kansen opleverde. Helaas bleek 3-2 ook de eindstand. RKC toonde daarmee veerkracht na de drie tegentreffers in de eerste helft, maar kwam een nederlaag niet te boven.

RKC dankt de meegereisde supporters in het uitvak voor hun support en wenst ze een prettige en veilige thuisrit. Volgende week speelt RKC opnieuw een uitwedstrijd, aanstaande vrijdag 27 augustus tegen Fortuna in Sittard.