• 23'
    Michiel Kramer
  • 60'
    Ahmed Touba

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. In een weinig verheffende wedstrijd bleef de brilstand op het scorebord staan: 0-0.

Spaarzame kansen

De eerste helft tussen RKC en PEC was er één van spaarzame kansen. Waar de Geelblauwen qua balbezit de boventoon voerden, werd het doel van oud-RKC'er Kostas Lamprou weinig gevonden. De eerste echte kans kwam van de voet van Jens Odgaard, die in de korte hoek de Griekse doelman op zijn weg vond. PEC stelde daar qua doelpogingen ook weinig tegenover, tot vlak voor rust. Mustafa Saymak legde de bal breed op Luka Adzic, die oog in oog met Etienne Vaessen op de doelman schoot. In de rebound kreeg hij een haast niet te missen kans, maar de aanvaller kopte van dichtbij op de paal. Ons RKC kwam daarmee met de schrik vrij en beide ploegen konden gaan rusten met een gelijke stand: 0-0.

Penalty

In de tweede helft kwam RKC wat beter in de wedstrijd, maar leek op een uur spelen op achterstand te komen. Scheidsrechter Joey Kooij legde de bal namelijk op de stip, na een overtreding van Ahmed Touba. De verkregen penalty werd echter hoog over geschoten door PEC-spits Daishawn Redan. RKC zocht richting de slotfase meer het Zwolse strafschopgebied, maar het eindstation werd hierin helaas niet gevonden. Daardoor stond er na 90 minuten een doelpuntloos gelijkspel op het scorebord.